Vali Çiçek Açiklamasi 'Bu Gençligi Kimseye Teslim Etmeyiz'

Vali Çiçek Açiklamasi 'Bu Gençligi Kimseye Teslim Etmeyiz'

Kayseri Valiligi tarafindan hayata geçirilen "Erdemlerimizle Variz (ERVA) Projesi" çerçevesinde Develi Müftülügü ERVA Spor Okulu’nun açilisi yapildi. Vali Gökmen Çiçek, "Bu proje ile gençlerimizin sahipsiz olmadigini, her mahallede her sokakta bizim oldugumuzu onlara spor imkanlari sunarak onlari destekleyecegimizi ifade etmek için bu yola çiktik. Hiç kusura bakmasinlar bu gençligi kimseye teslim etmeyiz" dedi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi okunmasi ile baslayan programda Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan açilis konusmasini gerçeklestiren Develi Ilçe Müftüsü Emin Patan, "Develi Müftülügümüz bünyesinde Sayin Valimizin riyasetinde Kayseri ve ilçelerinde baslatilan ERVA Spor Okullarinin açilis münasebetiyle bir araya gelmis bulunuyoruz. Bu vesileyle basta sayin valim olmak üzere bütün protokole, ögrencilerimize ve herkese saygilarimi sunuyorum" dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ise, "Biz her mahallede açacagiz diye Kayserililere bir söz verdik. Aslinda niyetimiz Kayseri Büyüksehir Belediyesi sinirlari içerisinde, merkez ilçelerde bunu yapmak ve bu açtigimiz spor okullarinda kulüpler kuracaktik, bu kulüpler faaliyet sürdürecekti. Bazen bir ilçeye ya da Il’e birisi ataniyor, o atanan kisi güzel projelere imza atiyor, güzel çalismalar yapiyor ama kendisi gidince bu projeler sahipsiz kalabiliyordu. O yüzden biz bunu kurumlarla, heyetlerle, STK’lar ile is birligi halinde yapip hiçbir kuruma ya da kisiye bagli olmasin diye hayal etmistik ve öyle yola çikmistik. Açtigimiz 31 spor okulunda farkli kurumlar tarafindan yönetilmekte yani bunlarin kapanmasi için 31 yerinde kapanmasi lazim, dolayisiyla böyle bir sürdürülebilirligi olacak insallah. Istiyoruz ki bu mütevazi yerlerde de olsa gençlerimize bu imkanlari sunup lisansli ögrenciler, lisansli sporcular yapalim. Su anda bu proje ile 8 bin 500 lisansli sporcumuz oldu, simdiden madalyalar gelmeye basladi.

Fakat madalyaymis basariymis bunlar benim umurumda degil, benim umurumda olan sey Kayseri’nin gençliginin spor salonlarina ve kütüphanelere çok yakisiyor olmasi. Zehir tacirleri tarafindan sosyal medya üzerinden bazen gençlerimiz üzerinden oyunlar oynanabiliyor. Biz istiyoruz ki bu proje ile gençlerimizin sahipsiz olmadigini, her mahallede her sokakta bizim oldugumuzu onlara spor imkanlari sunarak onlari destekleyecegimizi ifade etmek için bu yola çiktik. Hiç kusura bakmasinlar bu gençligi kimseye teslim etmeyiz" dedi.

Develi Kaymakami Yusuf Turan da, "Sayin Valim bu spor okulu için Ramazan’dan evvel emri vermistiniz, bizde bu güzel emri yerine getirmek için Ramazan ayinda Sabah 4’e kadar çalistik, hiçbir arkadasim o heyecanini kaybetmedi ben dahil. Okul için bu binanin seçilmesinin en iyi tarafi bu güzel bina kurtulmus oldu, yalitimina kadar yapildi. Öksüt Madencilik, Pelin hanimlar, Fatih beyler sag olsunlar istedigimiz her detayi karsiladilar, bu vesileyle binanin ömrünü uzatmis olduk. Kayseri gençligine sahip çiktiginiz için tesekkür ediyoruz" dedi.

Develi Belediye Baskani Adem Sengül ise, "Erdemlerimizle variz projesi gerçekten çok degerli bir proje, Belediye Baskani seçildikten sonra beni de yüreklendirdi çok hosuma gitti, sadece sporla degil bir çok konuda egitimlerle de gençlerimize katki sundugunu çok iyi biliyorum" ifadelerine yer verdi.

Öksüt Madencilik Çevresel, Sosyal ve Yönetisim Direktörü Pelin Usta Özkayhan da, "Öksüt Madencilik olarak önce insan prensibimizle her adimda toplumumuzu, insanimizin yaninda olmayi hedefliyoruz. Okul çagindaki çocuk ve gençlerin olumlu aliskanliklar edinmesinin, sanat ve spora yönlendirmeleri ile topluma faydali bireyler olmasinin yetistirilmesinin önemine yürekten inanmaktayiz. Sayin Valimiz Gökmen Çiçek’in öncülügünde baslatilan Erdemli çocuklar yetistirme projesini genç arkadaslarimiz için bir gelecek projesi olarak görmekteyiz. Develi’ye kazandirdiklari bu merkeze katki yapabilmis olmaktan büyük bir mutluluk duydugumuzu ifade etmek istiyorum" dedi.

Konusmalarin ardindan dua edilmesi ve kurdele kesilmesi ile Develi Müftülügü ERVA Spor Okulu açildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile