Vali Çiçek Açiklamasi 'Turizm Fakültelerinde Okuyan Ögrenciler Bu Memleket Için Milli Görev Yapiyor'

Vali Çiçek Açiklamasi 'Turizm Fakültelerinde Okuyan Ögrenciler Bu Memleket Için Milli Görev Yapiyor'

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi’nde Turizm Haftasi çerçevesinde düzenlenen ’Kayseri’nin Turizm Degerleri’ adli panelde konusan Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, "Turizm fakültelerinde okuyan ögrenciler bu memleket için milli görev yapiyor" dedi.

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek’in katilimiyla gerçeklesen panele; ERÜ Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Oktay Özkan, Prof. Dr. M. Hakan Poyrazoglu, Özvatan Kaymakami Mine Kurt, Kayseri Il Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Sükrü Dursun ve Genel Sekreter Prof. Dr. Ibrahim Narin de katildi.

Etkinlik, “Fotograf ve Ebrunun Bulusmasi: Özbekistan” temali sanat sergisinin açilisi ile basladi.

Serginin gezilmesinin ardindan katilimcilara Özbek pilavi ikram edildi. Daha sonra “Kayseri’nin Turizm Degerleri” adli panele geçildi.

Saygi durusunda bulunulmasi ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan baslayan panelde; Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; turizm fakültelerinin, rehberlik, gastronomi ve mutfak sanatlarinin önemine deginerek, “Bugün turizm fakültelerinde okuyan ögrenciler bu memleket için milli görev yapiyor. Bu memleket disaridan para getirmek için nasil mühendislik çalismalari yaparak disariya ürün satanlari istihdama katkilarindan dolayi alkisliyorsak turizmde faaliyet gösterenlere de ekonomiye katkilarindan dolayi sonsuz tesekkür etmemiz lazim. Çünkü istihdama bu kadar çabuk katkisi olan, bir ülkeye bir vilayete bu kadar katki saglayan baska bir sektör ben bilmiyorum. Mühendislik fakülteleri neyse belki de daha önemlisi turizm fakülteleri” seklinde konustu.

Günümüzde dünyanin global bütçesinin yüzde 3.85’inin turizm olduguna isaret eden Vali Çiçek, dünyada 11 çalisandan 1’inin turizm sektöründe çalistigini ve bu sene bu sayinin her 9 kisiden 1 kisiye yükseltilmeye çalisildigini söyledi.



Turizm fakültelerinde okuyan ögrencilerin birçogunun kafasinda baska sektörler olmasinin kendisini üzdügüne dikkati çeken Vali Çiçek, “Ben turizm fakültesinin üniversite okumak için okunacak bir fakülte olduguna inaniyorum. Bu fakültenin ögrencilerinin bu memleket için çok kiymetli oldugunu ve gelecegimizde çok önemli yer kavrayacagini görüyorum. Bu yüzden de üniversitede birçok fakülteye daha hiç gitmemisken hatta yalnizca bir fakülteye gitmisken bugün sizlerle beraberim” açiklamasinda bulundu.

Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Kenan Güllü ise panel kapsaminda Vali Çiçek’i fakültelerinde agirlamaktan onur duydugunu belirterek, etkinlige katilan herkesin turizm haftasini kutladi.

Kayseri’nin altin çagini yasadigini ifade eden Prof. Dr. Güllü, “Sebebi ise insan kaynagi ile ilgili. Turizme odaklanmis bir Valimiz, bir Belediye Baskanimiz, Il Kültür ve Turizm Müdürümüz, sektör temsilciliklerimiz ve Üniversitemiz bulunmakta. Bu sanstan dolayi bu nitelemenin abartili olmayacagi görüsündeyim” dedi.

Panelin sonunda Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Oktay Özkan ve Prof. Dr. Kenan Güllü, Vali Gökmen Çiçek’e tesekkür plaketi takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile