Vali Çiçek Açiklamasi 'Yamula Baraji Mavi Ile Yesilin Bulustugu Cazibe Merkezi Olacak'

Vali Çiçek Açiklamasi 'Yamula Baraji Mavi Ile Yesilin Bulustugu Cazibe Merkezi Olacak'

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek; ’Kayseri’nin denizi’ olarak bilinen Kocasinan Kusçu Marina bölgesinin yesillendirilmesi adina valilik tarafindan geçen yil baslatilan fidan dikim seferberliginde gelinen son durumu yerinde inceleyerek Kayseri Orman Bölge Müdürü Isa Çapkin’dan bilgiler aldi.

Inceleme gezisine Vali Gökmen Çiçek’in yani sira, Vali Yardimcisi Abdullah Kalkan, Orman Bölge Müdürü Isa Çapkin, Il Tarim ve Orman Müdürü Bülent Saklav katildi.

Vali Gökmen Çiçek burada yaptigi konusmada; "Kayseri’ye bir söz vermistik, özellikle Yamula Barajini mavi ile yesili bulusturacagimizi söylemistik. Orman Bölge Müdürümüz sag olsun sözümüzü yerde birakmadi. Toplamda dikilecek olan 3 milyon agacin 2 milyonunu diktiler. Bu bölgeyi gezdigimizde gördük ki, dikilen agaçlar tutmus. Kocasinan Belediyemiz sulamasini güzel bir sekilde yapmis. Sürekli takibimizdeydi. Kocasinan Belediyemize ayrica tesekkür ediyorum" dedi.

Çalismalara ara vermeden devam ettiklerini belirten Vali Çiçek; "Alan komple teraslandi. 2 milyon agaç önemli bir sayi. Ekiplerimiz özellikle risk alarak dik yerlerde teraslama çalismasi yaptilar. Ayrica Yamula Baraji kiyisina ceviz bahçesi yapildi. Damlama sulama sistemi kurularak sulamasini yapiyoruz. Devaminda ise asili aliç fidanlari dikilecek. Biz Kayserili hemsehrilerimize verdigimiz sözü tutacagiz, Yamula Baraj bölgesini yemyesil yapacagiz. Orman Bölge Müdürümüze ve ekibine tesekkür ediyorum” dedi.

Orman Bölge Müdürü Isa Çapkin’da projenin geldigi son durum hakkinda bilgi vererek sunlari ifade etti;

"Valimizin talimatlari dogrultusunda, Yamula Barajinin etrafinin yesillendirilmesi noktasinda çalismalarimiza devam ediyoruz. Geçen yil baslatmis oldugumuz seferberlige bu yil da devam edecegiz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile