Vali Çiçek, işadamlarını Iğdır'da yatırım yapmaya çağırdı

Iğdır Valisi Amir Çiçek, işadamlarını Iğdır'da yatırım yapmaya çağırdı.

Çiçek, UNİT Salça ve Meyve Konsantre Fabrikası'nda incelemelerde bulundu,

Iğdır Valisi Amir Çiçek, işadamlarını Iğdır'da yatırım yapmaya çağırdı.

Çiçek, UNİT Salça ve Meyve Konsantre Fabrikası'nda incelemelerde bulundu, an Iğdır Valisi Amir Çiçek, Iğdır'ın üç ülkeye sınır olmasını büyük bir avantaj olduğunu söyledi. Çiçek, "Buralarda üretilen ürünler Türkiye başta olmak üzere ihracata yönelik olarak komşu ve diğer ülkelerde pazarlanacaktır. Bunun için çiftçimizi bilinçlendirelim, Iğdır'a ve bölgeye kazanç getirecek ürünler yetiştirelim. İlimiz huzurun hakim olduğu bir il. Bunun yanında istihdam alanını geniş. Buradan Türkiye'nin dünyanın dört bir yanında bulunan yatırımcılara sesleniyorum, ilimize gelin yatırımlarda bulunun. Bizler devlet olarak her zaman sizlerin yanındayız." dedi.

Iğdır'ın gün geçtikçe cazibe merkezi haline geldiğine değinen AK Partili Milletvekili Ali Güner ise, "İlimize devlet olarak teşviklerimiz devam ediyor. Havaalanı, demiryolu geldikten sonra işadamlarımızın işi kolaylaşacak. İthalat ve ihracat artacak. Üretilen malın pazarlama alanı genişleyecek. Üretilen malı pazarlama sorunu ortadan kalkacak." ifadelerini kullandı.

UNIT Bölge Koordinatörü Niyazi Kızıldağ ise, "UNIT Salça ve Meyve Konsantre Fabrikası'nda üretimi yapılan hiç bir katkı maddesi olmadan üretilen salçalar, el değmeden son teknolojiyle üretilmesinden, birçok firma tarafından büyük ilgi görüyor. Fabrikamızda 80 işçimiz çalışıyor ve saatte 12 ton salça üretimi gerçekleştiriyoruz." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile