Vali Çiçek Ve Baskan Büyükkiliç, Kelime-I Tevhid Hat Eserleri Sergisi'nin Açilisini Yapti

Vali Çiçek Ve Baskan Büyükkiliç, Kelime-I Tevhid Hat Eserleri Sergisi'nin Açilisini Yapti

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte bu yil 9’uncusu düzenlenen, 13 usta hattatin klasik tarzin disinda kendi sanat anlayislariyla yorumlayarak yazdigi ve bu yilki temasi “Kelime-i Tevhid” olan Hat Eserleri Sergisi’nin açilisina katildi.



Albayrak Grubu’nun 9 yildir devam ettirdigi hüsnühat tablolarindan hazirlanan "Kelime-i Tevhid" temali hat eserleri sergisi sanatseverlerle bulustu. Selçuklu Uygarligi Müzesi’nde gerçeklesen serginin açilis törenine Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’in yani sira, Vali Gökmen Gökmen Çiçek, Albayrak Medya Satis Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü, Albayrak Grubu Kurumsal Iletisim Koordinatörü Esad Sivri, Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, Kayseri Il Kültür ve Turizm Müdürü Sükrü Dursun, is insani Saffet Arslan, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcilari Hamdi Elcuman ile Serdar Öztürk, daire baskanlari ve sanatseverler katildi.

Kur’an-i Kerim tilavetinin ardindan Hat Eserleri Sergisi’nin açilis kurdelesi protokol tarafindan kesilirken, Baskan Büyükkiliç ve Vali Çiçek, sergiyi ilgiyle gezdi.

“KELIME-I TEVHID’IN RUHUNA UYGUN”

Sözlerinin basinda, Kelime-i Tevhid’in ruhuna uygun bir Selçuklu eserinin içerisinde, böyle anlamli bir çalisma yapilmasinin önemine deginerek emegi geçenlere tesekkür eden Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Selçuklu Imparatorlugu’nun önemli mekânlarindan olan Kayseri’deki Selçuklu eserinde böylesine bir serginin açilmasini önemli ve anlamli bulduklarini ve tarihi yapinin 15 gün hat sever, sanatseverlerle canlanacagini, senlenecegini söyledi.



Baskan Büyükkiliç, törende yaptigi konusmada sunlari söyledi:

“Insallah Kelime-i Tevhid’in ruhuna uygun yasar, o anlayis içerisinde de hayatimizi sürdürürüz. Albayrak Grubu, bizim gerçekten ilkeli, takdir ettigimiz, her zaman hakkin yaninda dimdik duran bir anlayis içerisinde çalismalarini sürdüren bir camiamizin, insanliga hizmetin, ay yildizli Türk bayragimizin adeta olmazsa olmaz olarak gören anlayisin sahibi bir grup. O açidan biz bu manada sadece bir medya grubu olarak ya da yatirimci grup olarak görmekten öte bir kayginin insanlarini ve kayginin ürünü canlarimiz olarak görüyorum. Bunu burada samimi olarak söylüyorum. Talebelik yillarimizdan beri üniversitelerimizde olsun, milletvekilligi dönemimizde olsun, özellikle 28 Subat sürecinde dimdik duran bir anlayisin sahibi, böyle bir kurulusa ev sahipligi yapmak, onun eserlerini burada sergilemek bizler için de onur. Kayserili hayirsever sehri olan, gerçekten Kelime-i Tevhid’in ruhuna uygun yasayan bu güzel insanlari böyle anlamli bir çalismada ziyarete davet ediyor, saygilar sunuyorum.”

“KAYSERI’NIN KÜLTÜREL VE SANATLA ILGILI ZENGINLIKLERI ILE GURUR DUYUYORUZ”

Vali Çiçek ise Kayseri’nin kültürel ve sanatla ilgili zenginlikleri ile gurur duyduklarini belirterek, “Kültür sanat sehri diye adlandirdigimiz ve kültürel, sanatla ilgili zenginligiyle sürekli gurur duydugumuz Kayseri’de yasama gayemiz olan bir cümlenin en güzel yazilislariyla, hat sanatiyla Albayrak Grubu tarafindan burada sergilenmesinden dolayi çok mutlu oldugumu belirtmek istiyorum. Kayseri’ye, Kelime-i Tevhid’in hat sanatiyla en güzel yazilisinin oldugu sergi çok yakisiyor. Burada sanatla ilgili faaliyetlere, kültürel faaliyetlere ilginin çok olmasi da bizi ayrica mutlu ediyor” ifadelerini kullandi.

Albayrak Medya Satis Pazarlama Genel Müdürü Abdullah Hanönü de kadim bir mekânda hat sergisinin açilisini yaptiklarini belirterek, Vali Çiçek ve serginin hazirlanmasinda desteklerini esirgemeyen Baskan Büyükkiliç’a tesekkür etti.

Hat sergisi hakkinda bilgiler veren Albayrak Grubu Kurumsal Iletisim Koordinatörü Esad Sivri ise 13 farkli hattatin geleneksel ile modernligi sentezledikleri kendi bakis açilari ve renkleri olusturduklari eserleri Türkiye’nin farkli sehirlerinde sanatseverlerle bulusturduklarini ifade etti.

Sivri, Kayseri Büyüksehir Belediyesi’ne Selçuklu mimarisinin güzel ortamini kendilerine sundugu için tesekkür ederek, eserlerin iki hafta boyunca sergilenecegini söyledi.



Hattatlar Davut Bektas, Savas Çevik, Osman Özçay, Abdurrahman Depeler, Hakan Arslan, Mehmed Özçay, Sami Naddah, Sahryansah Siracuddin, Casim Muhammed Mirac, Mustafa Parildar, Muhammed Yaman, Serkan Selalmaz ve Seyit Ahmet Depeler, klasik tarzin disinda kendi sanat anlayislariyla yorumlayarak yazdiklari eserleriyle sergiye katkida bulundu.

Günün anisina, Kayseri protokolüne tablo hediye edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile