Vali Çiçek Ve Baskan Büyükkiliç'yan Kapuzbasi Selaleleri'ne Turistik Hamleler

Vali Çiçek Ve Baskan Büyükkiliç'yan Kapuzbasi Selaleleri'ne Turistik Hamleler

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek ile birlikte, Yahyali’nin essiz turistik degerini içerisinde barindan Aladaglar Milli Parki içerisindeki Kapuzbasi Selaleleri’ni ziyaret etti. Büyükkiliç, Yahyali’nin simgelerinden Göksu Selalesi’ndeki ömrünü yitirmis olan ve yenilenen Sallanan Asma Köprü’nün açilisini gerçeklestirdi.

Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, göreve geldigi günden bu yana ‘halka hizmet, Hakk’a hizmet’ ve ‘insani yasat ki devlet yasasin’ felsefesiyle mesai kavrami gözetmeden uyum kültürü içerisinde tüm ilçelerde dokunmadik alan birakmiyor.

Bu kapsamda, Baskan Büyükkiliç, Yahyali ilçesinde doga harikasi selaleleri, yaz kis eksilmeyen suyuyla her mevsim farkli güzellikler ile muhtesem görsel sölen sunan Kapuzbasi Selaleleri’ni ziyaret etti.

Vali Gökmen Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, il ve ilçe protokolü ile birlikte, Kapuzbasi Takim Selalelerini ve bölgeyi gezdiler.

Yeryüzünün sakli cenneti Kapuzbasi Selaleleri’ne tüm dogaseverleri beklediklerini söyleyen Baskan Büyükkiliç, “Büyüksehir Belediyesi olarak gerçeklestirdigimiz ulasim çalismalariyla birlikte konforlu yollariyla doga harikasi Kapuzbasi Selaleleri’ne dogaseverlerimizi bekliyoruz” dedi.



Sallanan Asma Köprü’nün Açilisini Gerçeklestirdiler

Vali Çiçek ve Baskan Büyükkiliç ayrica, kentin yeni turizm destinasyonlarindan Yahyali Asma Köprü’yü de ziyaret ederek, bölgede bulunan vatandaslarla sohbet etti.

Büyükkiliç, “Yahyali’mizin simgelerinden Göksu Selalesi’ndeki ömrünü yitirmis olan ve yenilenen Sallanan Asma Köprü’nün açilisini gerçeklestirdik. Adeta Yahyali’mizin bir gerdanligi gibi duran köprümüzün sehrimize ve ilçemize hayirli olmasini diler, emegi geçenlere tesekkür ederim” diye konustu.



Vali Çiçek: “Büyüksehir Belediyesi ile Seferberlik Baslattik”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Yahyali Asma Köprü’nün Kayseri’nin en önemli turizm yerlerinden biri oldugunu da göz ardi etmeden, buranin turizme kazandirilmasi için adeta Büyüksehir Belediyesi ile el ele verip bir seferberlik baslattiklarini ifade etti.

Yahyali’nin adeta simgelerinden birisi olan asma köprünün tehlike arz etmesi ve biraz güvenligi noktasinda problemlerinin olmasi nedeniyle burada önemli çalismalara imza atildigini söyleyen Vali Çiçek, söyle konustu:

“Büyüksehir Belediye Baskanimizla bu alani gezmistik. Burasinin yeniden yapilanmasi gerektigini, statik ölçümlerinin ayarlanmasi gerektigini, gerekli önlemler yapilarak gerçekten bölge halkinin da hosuna gidebilecek sekilde yapilmasi gerekiyordu. Büyüksehir Belediyemiz ile birlikte buraya çok önem veriyoruz. Hem Yahyali Kaymakamimizin hem de Yahyali Belediye Baskanimizin israrli bir sekilde bu bölgenin turizme kazandirilmasinin bizden talepleri oldu. Kayseri’nin en önemli turizm yerlerinden biri oldugunu da göz ardi etmeden, buranin turizme kazandirilmasi için adeta Büyüksehir Belediyesi ile el ele verip bir seferberlik baslatmistik, tamamlandi. Bölge halkimizin da büyük begeni aldigini görüyorum. Gerçekten güvenli bir hale geldi.”

Çiçek, asma köprünün yenilenen yüzü ile adeta inci bir gerdan gibi oldugunu söyleyerek, “Bölgeye adeta güzellik katti. Inci bir gerdan gibi oldu. Bu Yahyali’ya yakisti. Hayirli olsun” ifadelerini kullandi.

Daha sonra Vali Çiçek, Baskan Büyükkiliç ve beraberindeki protokol, asma köprüden geçerek, o heyecani hep birlikte yasadi.

Vali Çiçek ve Baskan Büyükkiliç’a ziyaret kapsaminda, Yahyali Kaymakami Mehmet Kaya, Yahyali Belediye Baskani Esat Öztürk ile il ve ilçe protokolü eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile