Çiftçi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası'nın mayıs ayı olağan meclis toplantısında yaptığı konuşmada, hazırlanan 5 Yıllık Kütahya Stratejik Planı ile ilin yol haritasının çizildiğini söyledi.
Kütahya'nın Türkiye'deki 65 termal merkezinden 8'ine ve 34 maden türüne sahip olduğunu anımsatan Çiftçi, şöyle konuştu:
''Devlet yatırımlarıyla yeteri kadar ilerleyemeyiz. Kütahya'ya sahip çıkmalı, kendimizi daha fazla geliştirmeliyiz. Sizler lokomotifsiniz, Kütahya'nın geleceği sizin elinizde. Yatırımlarınızın kapasitesini büyütmenizi, kazancınızı ve ihracatınızı iki katına çıkarmanızı isterim. Kendi yatırım alanlarınızda üniversite ile işbirliği yapın. Bütün ilçelerimizde de yatırımcıları Kütahya'ya çekmek ve onlara bilgi vermek için çalışma grupları kurdum. Belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız ve daire müdürlerimizle Kütahya'ya faydalı çalışmaları nasıl yapabileceğimizi belirlemeye çalışıyoruz. Yürüttüğümüz 1300 proje var. Şehrin sosyal imkanlarının da artırılması gerekir. Hangi konu ve alanda talepleriniz olursa, bunlar için ne yapmamız gerekiyorsa bize düşen görevleri yapmaya hazırız. Taleplerinizi yetkili mertebelere ulaştırırız.''
Toplantı, gündemdeki konuların görüşülmesiyle sona erdi.
-SGK İl Müdürü Gökçe'den Güral'a ziyaret-
Sosyal Güvenlik Haftası etkinlikleri kapsamında Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Fevzi Gökçe ve beraberindeki heyet, KÜTSO Başkanı Nafi Güral'ı makamında ziyaret etti.
Güral, heyeti kabulünde, SGK'nın işverenler bakımından moral veren, onların yanlarında olan bir kurum haline gelerek büyük bir değişim gerçekleştirdiğini bildirdi.
Her kurumun ayrı bir katkısı olduğuna işaret eden Güral, ''Siz başarılarınıza devam edin ki, bizler de bu başarılardan yararlanalım. Hizmetlerinizin artarak devam edeceğinden kuşkumuz yok. KÜTSO olarak bize düşen görevlere hazırız'' dedi.
Gökçe de ticaret ve sanayi alanında ülkede olumlu ve önemli gelişmeler yaşandığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
''Kamu kurumlarında vatandaş memnuniyeti odaklı bir hizmet anlayışı gelişti. Hizmet sektörü olarak kamu, ceza veren değil, eğitici olan ve hoşgörülü davranan bir yapıya ulaştı. Hiçbir vatandaşın sosyal güvenlikten mahrum kalmayacağı iddiasındayız. Sosyal devletlerde sosyal güvenlik sistemleri devlet tarafından da destekleniyor. Kütahya'da kayıt dışı çalışma oranı birkaç yıl önce yüzde 54 iken şu an yüzde 35'e düştü. Devletten SGK'ya aktarılan bedel 30 binleri buldu. Ne kadar çok mesafe kat ettiğimizi, yeni jenerasyona da anlatmak lazım. Bu göstergeleri daha da iyiye ulaştırmak için neler yapılabileceği konusunda çalışmalıyız.' '
Vali Çiftçi Açıklaması
Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, ''Devlet yatırımlarıyla yeteri kadar ilerleyemeyiz. Kütahya'ya sahip çıkmalı, kendimizi daha fazla geliştirmeliyiz'' dedi.