Vali Çolak: Bilim ve Teknolojiye Yapılan Yatırım Siirt'e De Yatırımdır

Vali Musa Çolak, bilime, teknolojiye ve yenilik çalışmalarına yapılan yatırımın, Siirt’in geleceğine yapılan yatırım olduğunu söyledi.

Siirt Valiliği'nin hazırladığı ve TÜBİTAK’ın desteklediği 'İl Yenilik Platformu' tanıtım toplantısı, İl Kültür Merkezi'nde yapıldı. 'İl Yenilik Stratejisi ve Uygulama Planları'nın değerlendirildiği toplantıya Vali Musa Çolak, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, Vali Yardımcısı Mustafa Pala, İl Emniyet Müdürü Recep Güven, kamu kurum müdürleri, STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

TÜBİTAK’ın 2011 yılında ilan ettiği İl Yenilik Platformu oluşturma destek programına, 20 il başvurdu. Bunlardan 5 il ön kabul gördü. İl Yenilik Platformu oluşturmak amacıyla, TÜBİTAK ile destek anlaşması imzalayan Siirt'in Türkiye’deki ilk iller arasına girdiği ve ilk anlaşma imzalayan il olduğu belirtildi.

Vali Musa Çolak toplantıda, yerel potansiyel konuların ortaya çıkartılması ve ekonomik değere dönüştürülebilmesi için, yerel paydaşların tümünün mutabakatı ile ileriye yönelik öngörü çalışmasının yapılması gerektiğini belirtti.

Çolak, bu tür çalışmaların hedef belirlemede, hedeflere ulaşmak için yapılması gerekenleri saptamada ve uygulamada anahtar niteliğinde olduğunu söyledi.

Vali Musa Çolak, valilik tarafından yürütülecek projenin diğer paydaşlarının Siirt Üniversitesi, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası, Dicle Kalkınma Ajansı, Siirt Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Siirt İş Adamları Derneği olduğunu aktararak, kendilerine ve TÜBİTAK yetkililerine teşekkür etti.

Programın danışmanlığını yapan Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nden Doç. Dr. Serhat Çakır, İl Yenilik Platformu ile yenilik ile ilgili konularda farkındalığın artırılacağını ve bir yenilik kültürünün oluşturulacağını söyledi.

Doç. Dr. Çakır, şöyle konuştu: “İlin mevcut kaynaklarını bilim teknoloji ve yenilik yoluyla faydaya dönüştürülebilmesi ve yenilik ihtiyaçlarının doğrultusunda yerel kaynakların oluşturulması amaçlanıyor. İlin ulusal ve uluslar arası fonlardan daha etkin yararlanması sağlanacak. İlde üretilen ürünlerin ve el sanatlarının tasarım yenilikleri ile yeni kullanım alanı bulunması ve modern yaşamda kullanımının artırılması bir başkaca hedefimizdir. Gene aynı şekilde tarihi ve kültürel zenginliklerle yöresel yemeklerin farkındalık oluşturularak tanıtımı ve değerlendirilmesini de sağlayacağız.” Toplantıda TÜBİTAK bölge finallerinde dereceye giren veya sergilenmeye layık görülen 13 projenin sahibi öğrenci ile öğretmenleri de ödüllendirildi. Öğretmen ve öğrencilere ödülleri, Vali Musa Çolak ve diğer yetkililer tarafından verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile