Vali Çolak: SODES'in amacı toplumsal bütünleşme sürecine destek olmaktır

Siirt Valisi Musa Çolak, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki Sosyal Destek Programı'nın (SODES), kırdan kente göç, yoksulluk ve işsizlik gibi alanlarda so

  Siirt Valisi Musa Çolak , Güneydoğu Anadolu Bölgesi ' ndeki Sosyal Destek Programı ' nın ( SODES ) , kırdan kente göç , yoksulluk ve işsizlik gibi alanlarda sosyal yatırım ihtiyaçlarını karşılamak için oluşturulduğunu söyledi .

Vali Çolak , 2010 yılı proje teklifleriyle ilgili toplantıda yaptığı konuşmada , " SODES ' in en önemli amacı , bölgenin beşeri sermayesini güçlendirmek ve toplumsal bütünleşme sürecine destek olmaktır . " dedi . Projelerin yerel düzeyde hazırlanarak uygulandığını belirten Vali Çolak , 2008-2009 yıllarında GAP kapsamındaki 9 ilde yürütülen SODES ' in 2010 yılından itibaren Doğu Anadolu Projesi kapsamındaki iller ve sosyo ekonomik gelişmişlik seviyesi düşük yerlere de yaygınlaştırıldığını kaydetti . Çolak , " SODES projeleri , ilimizde yerel dinamikleri hayata geçirmiş ve sosyal kalkınma çabalarına yeni bir ufuk kazandırmıştır . " şeklinde konuştu .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile