Vali Çolak, yetiştirme yurdunda kalan başarılı öğrenciyi ödüllendirdi

Siirt Valisi Musa Çolak, erkek yetiştirme yurdunda kalan ve üniversiteyi kazanan Nedim Kök'ü makamında kabul etti. Başarılı öğrenciyi altınla ödüllend

Siirt Valisi Musa Çolak, erkek yetiştirme yurdunda kalan ve üniversiteyi kazanan Nedim Kök'ü makamında kabul etti. Başarılı öğrenciyi altınla ödüllendiren Çolak, yurtta kalan öğrencilerin üniversiteyi kazanmalarından duyulan sevinci paylaştıklarını belirterek, başarılı öğrencilere desteklerinin süreceğini vurguladı.

Bu yıl ilk kez yapılan Lisans Yerleştirme Sınavında (LYS) Siirt'in büyük bir başarı elde ettiğini hatırlatan Vali Çolak, "Siirt, LYS'de büyük bir başarı yakaladı. Türkçe-Sosyal puan türünde ilimiz, Türkiye ikincisi oldu. genel ortalama da ise Türkiye iller sıralamasında 15'nciliğe yükseldik. Bu başarı asla bir tesadüf değildir. Çünkü geçen yıldan beri planlı bir şekilde uyguladığımız eğitime destek projelerinin bu başarıda büyük katkısı olmuştur. Eğitimde elde ettiğimiz bu başarıyı devam ettirmek için yeni projeler hazırlıyoruz. Bu amaçla geçen hafta toplanan eğitim şurasında alınacak kararlara göre yeni yol haritamızı belirleyeceğiz. Eğitimde elde ettiğimiz bu başarıda sevincimize sevinç katan başka bir husus ise bu yıl erkek yetiştirme yurdumuzdan üniversite giriş sınavlarına katılan 6 kişiden 4'dünün başarılı olarak çeşitli üniversitelere yerleşmesi oldu. Eğitimdeki başarımıza farklı bir anlam kazandıran bu başarılı öğrencilerimizi ayrı ayrı kutluyorum." dedi.

Erkek yetiştirme yurdu öğrencilerinden Nedim Kök'ün LYS sınavında Türkiye iller sıralamasında YTS-1'de 497,386 puanla 710'uncu, YTS-2'de ise 503,084 puanla 796'cı olduğunu kaydeden Vali Çolak, "Bu başarıdan dolayı kendisini tebrik ediyorum. Bu başarısıyla gurur duyduk. Çünkü diğer arkadaşlarına göre daha dezavantajlı olmasına rağmen önemli bir başarı elde etmiştir. Öğrencimizin bu başarısı yurtta kalan diğer arkadaşlarına da olumlu etkileyecek ve güçlü bir motivasyon oluşturacağına inanıyoruz. Bana verilen bilgilere göre öğrencimizin annesi özürlü ve bakıma muhtaçtır. Korumaya muhtaç olan herkese olduğu gibi Nedim Kök'ün annesine de yardımcı olacağız." diye konuştu.

Yurtlarda kalan ve korunmaya muhtaç çocukların her türlü ihtiyaçlarını devlet olarak karşıladıklarını ifade eden Vali Musa Çolak, "Aslında bu çocuklarımız çok zekidir. Yeter ki imkan sağlanarak iyi bir eğitimden geçirilsin." diyerek çocukların eğitiminde emeği geçenleri kutladı.

Başarısını devletin sağladığı desteklere borçlu olduğunu belirten Nedim Kök ise kendisine sahip çıkan Vali Musa Çolak'a teşekkür etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile