Vali Coş`tan `teröre Karşı Duyarlı Olun` Çağrısı

Vali Coş`tan `teröre Karşı Duyarlı Olun` Çağrısı

Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, "Kötü niyetli, birlik ve beraberliğe kast etmek isteyen şer güçlerin tespiti, teşhisi, suç işlemeden durdurulması ve adalete teslim edilebilmesi için herkesin dikkatli ve duyarlı olması lazım.

" dedi. Coş, vatandaşların yanı sıra kurum ve kuruluşlardaki özel güvenlikçilerin de güvenlik güçlerine yardımcı olması gerektiğine dikkat çekti.
Vali Coş, Emniyet Müdürü Mehmet Avcı ve İl Jandarma Komutanı Albay Murat Koç ile birlikte özel güvenlik kurumu temsilcileriyle valilik toplantı salonunda bir araya geldi. Coş, buradaki konuşmasında, şehrin yatırım yapılabilir, üretim yapılabilir, daha yüksek istihdam sağlanabilir kent haline dönüştürülmesi için güvenliğin daha üst düzeye çıkarılması gerektiğine dikkat çekti. Adana’nın güvenlikli bir kent olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını anlatan Coş, "Şayet ilimiz daha güvenli olursa daha ileri gider, daha fazla yatırım çeker. İşsizliğin önlenmesinde ihtiyaç duyduğumuz yeni yatırım alanları, istihdam alanları ancak bu suretle sağlanabilir. Kargaşa olan, huzur olmayan güven olmayan, can ve mal emniyeti yeterli olmayan bir yere dışarıdan yatırımcı gelir mi gelmez." diye konuştu.
Coş, Adana’nın yatırım yapılabilir, üretim yapılabilir, daha yüksek istihdam sağlanabilir kent haline dönüştürebilmesi için güvenliğin daha üst düzeye çıkarılması gerektiğine işaret ederek şunları söyledi: "Güvenliğimizi üst düzeye çıkarırken en büyük destekçimiz vatandaşlarımız. Bugün vatandaşın da desteğiyle güvenlik kuvvetlerimiz yüzlerce olayı öncesinden haber alarak önlemiş ve suç işlemek isteyenlere fırsat vermemiştir. Bu duyarlılığını devam etmesini bekliyoruz. Bu duyarlılık huzura ve güvene katkı sağlamaktadır. Kötü niyetli huzurumuza, birlik ve bereberliğimize kast etmek isteyen şer güçlerin tespiti, teşhisi, suç işlemeden durdurulması ve adalete teslim edilebilmesi için herkesin dikkatli ve duyarlı olması lazım."

"ŞÜPHELİLERİ İHBAR EDİN"
Güvenlik konusunun yalnızca polis ve askere emanet edilemeyeceğini anlatan Coş, vatandaşın (Bana ne) demesi halinde bundan kendilerinin de zarar görebileceğini ifade ederek şöyle devam etti: "Çünkü bir bomba patladığında; bombanın nerede patlayacağını, kimlere zarar verebileceğini bilemiyoruz. Amacımız bomba patlatmak, huzuru bozmak, çeşitli suçları işlemek suretiyle Adana’ya zarar vermek, milletimizin birlik ve beraberliğine zarar vermek isteyenlere karşı hep beraber hareket etmektir. Vatandaştan 155 ve 156 nolu ihbar hatlarına gördükleri şüpheli durumları ve kişileri zamanında haber vermelerini istiyoruz. Bütün ihbarlar titizlikle ele alınmakta ve değerlendirilmektedir. Bu sayede yüzlerce olay işlenmeden önlenmiştir."

"ÖZEL GÜVENLİKÇİLER DE DİKKATLİ OLSUN"
Adana’da bin 939 kurum ve kuruluşun 16 bin 462 özel güvenlik görevlisi tarafından korunduğuna dikkat çeken Coş, özel güvenlik görevlilerinin de il güvenlik sisteminin ayrılmaz bir parçası olduklarını belirtti. Özel güvenlik teşkilatı personelinin ilin güvenliğinin sağlanmasında polisin ve jandarmanın en büyük yardımcısı olduğunu anlatan Coş, şöyle devam etti: "Bu arkadaşlarımız daha dikkatli duyarlı olmalı. Sadece tel örgülerinin içindeki kurumlarını değil, dışarıya da doğru da bakmalı göz gezdirmeli. Mesai dışında gelirken giderken gördüğü şüpheli durumları bildirmeli. Bu konuda onlardan da destek bekliyoruz."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile