Vali Dagli Açiklamasi 'Amacimiz Gençlerimizi Gelecege Daha Iyi Hazirlamak'

Vali Dagli Açiklamasi 'Amacimiz Gençlerimizi Gelecege Daha Iyi Hazirlamak'

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, “Gençlerimiz ve çocuklarimizin ne oldugunu bilmedigi mecralara kaymasini önlemek mecburiyetindeyiz. Bütün amacimiz gençlerimizi hem ruhen hem de bedenen gelecege daha iyi hazirlamak” dedi.

Vali Doç. Dr. Zülkif Dagli, Düvenci Belediyesini ziyaret etti. Vali Dagli, Belediye Baskani Necmettin Yalçin’dan çalismalar hakkinda bilgi aldi. Belediye ziyaretinin ardindan Vali Dagli, Düvenci Diyanet Gençlik Merkezi’ni ziyaret ederek, çocuklarin ve gençlerin yaptigi etkinliklere eslik etti.

Teknolojinin gelismesiyle birlikte genç nesilleri tehdit eden farkli argümanlarin ortaya çiktigina dikkat çeken Vali Dagli, “Onlarin ne oldugunu bilmedigi mecralara kaymasini önlemek mecburiyetindeyiz. Bu anlamda gençler ve çocuklarimizin iyi vakit geçirecekleri spor alanlari olusturmakla yükümlüyüz. Sanat, müzik, resim ve buna benzer alanlarda kendilerini yetistirecekleri alanlar sunmak zorundayiz. Bu tür alanlarin olmamasi durumunda çocuklarimiz baskaca mecralara kayabilir. Çünkü hayat bosluk kabul etmez. Bu anlamda gençlik merkezlerimizin fonksiyonu son derece büyük. Çocuklarimiz burada güzel vakit geçirecek oyun oynayabilecekler. Isteyen ögrencilerimiz, çocuklarimiz kitap okuyabilecek” dedi.

Gençleri milli ve manevi degerlerine sahip, arastiran, özgüveni yüksek bireyler olarak yetistirmek istediklerini dile getiren Dagli, “Bunun için basta ilgili kamu kurumlarimiz ve sivil toplum kuruluslarimizla birlikte hareket ederek projeler hayata geçiriyoruz. Bütün amacimiz gençlerimizi hem ruhen hem de bedenen gelecege daha iyi hazirlamak” diye konustu.

Düvenci Belediye Baskani Necmettin Yalçin da gençler ve çocuklarin merkeze büyük ilgi gösterdigini belirterek, “Merkezimize zaman zaman yaptigimiz ziyaretlerde çocuklarimizin burada eglenceli vakitler geçirdigine sahitlik ediyoruz ve bu bizi mutlu ediyor. Merkezimizin açilmasinda büyük katkilari olan sayin Valimiz basta olmak üzere Müftülügümüz, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü’müze tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Dagli’ya ziyarette Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Il Jandarma Komutani J. Kd. Albay Naim, Çetinkaya, Gençlik ve Spor Il Müdürü Cemil Çaglar, Bolu Abant Izzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alisarli ve Müftü Vekili Adem Aygül eslik etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile