Vali Dagli Açiklamasi 'Basvuran Ögrencilerin Tamamina Yakini Yurda Yerlestirildi'

Vali Dagli Açiklamasi 'Basvuran Ögrencilerin Tamamina Yakini Yurda Yerlestirildi'

Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, ögrenci yurtlarinda var olan kapasitenin tam olarak kullanilmasinin yani sira imkânlar ölçüsünde ek kapasitelerin de olusturulmasiyla bu yil basvurularin tamamina yakini olan 8 bin 121 ögrencinin yurt yerlestirmesinin gerçeklestirildigini açikladi.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügünü ziyaret eden Vali Doç. Dr. Zülkif Dagli, Il Müdürü Feyzullah Dereci, sube müdürleri, gençlik merkezi müdürleri, yurt müdürleri ve ilçe müdürleriyle toplanti yaparak, tüm ilçelerdeki yurtlarin durumu, sportif faaliyetler ve gençlik merkezlerinde yürütülen çalismalar hakkinda brifing aldi.

Toplamda 60 bine yakin ögrenciye sahip iki üniversitesi ve Milli Egitim Bakanligina bagli okullarinda egitim-ögretim gören 270 bini askin ögrencisiyle ’Samsun’un tam bir gençlik ve egitim sehri’ oldugunu belirterek, gençleri Türkiye’nin ilerlemesinin, gelismesinin ve büyümesinin güvencesi, gelecegin teminati olarak gördüklerini ifade eden Vali Zülkif Dagli, devletin spor alaninda Samsun’da ciddi bir yatirim yaptigini ve Samsun’un spor altyapisi bakimindan da çok iyi bir noktada oldugunu ifade ederek, bu altyapinin en iyi sekilde degerlendirilmesi noktasinda ilçe müdürleri, gençlik merkezi müdürleri ve sube müdürlerine kendi sorumluluk alanlariyla ilgili konulari titizlik ve özveriyle takip etmeleri talimati verdi.

Müdürlügün 82 spor tesisi, 18 yurt müdürlügü, 15 gençlik merkezi ve 3 genç ofisi olmak üzere toplam 118 tesis ve 1581 personeliyle Samsun’a hizmet vermeye devam ettigini belirten Zülkif Dagli, ögrencilerin barinma ihtiyacinin karsilanmasindan ulusal ve uluslararasi spor organizasyonlarina, kamplardan, gençlik merkezlerine ve yetenek taramalarina kadar çok genis bir yelpazede sürdürülen faaliyetlerin gençler için önemli imkanlar ve kolayliklar ortaya koydugunu söyledi.



2022-2023 egitim-ögretim yilinda Samsun’un tüm ilçelerinde bulunan fakülte ve meslek yüksekokullar da dahil olmak üzere Ondokuz Mayis Üniversitesi ve SAMÜ’ye yerlesen ögrencilerin barinma sorunu yasamamasi için ilgili tüm kurumlarla birlikte gayret gösterildigini ifade eden Dagli, ögrenci yurtlarinda var olan kapasitenin tam olarak kullanilmasinin yani sira imkânlar ölçüsünde ek kapasitelerin de olusturulmasiyla bu yil basvurularin tamamina yakini olan 8 bin 121 ögrencinin yurt yerlestirmesinin gerçeklestirildigini kaydetti.

2022 yili itibariyla yaklasik 123 bin lisansli sporcusu, 14 bin de faal sporcu bulunan Samsun’da 63 spor dali bransindan faal olarak 59’unda il birinciligi, mahalli, bölge, Türkiye, Avrupa ve dünya sampiyonalari organizasyonlari düzenlenmekte oldugunu belirten Samsun Valisi Zülkif Dagli, Samsun’un 2022 yilinda FISU Dünya Sampiyonasi, 2 yari final ve 5 grup müsabakasi olmak üzere toplamda ulusal ve uluslararasi 18 faaliyete ev sahipligi yaptigini hatirlatarak, “Altyapisi her geçen gün daha güçlenen spor sehri Samsun, özellikle yurt içinde birçok bransin finallerine ve büyük turnuvalara ev sahipligi yapmayi sürdürmektedir” dedi.

Spora baslama yasinda bulunan yetenekli çocuklari tespit etmek, spor branslarina yönlendirmek, yetenekli çocuklarin üst düzey sporcu olarak yetistirilmelerini saglamak amaciyla hayata geçirilen Türkiye Sportif Yetenek Taramasi ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamindaki faaliyetlerin de araliksiz sürdürüldügünü ve bu çerçevede 2019-2022 yillari arasinda 28 bin 751 ögrenciye tarama yapildigini anlatan Samsun Valisi Dagli, Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün bagimlilikla mücadele noktasinda da çalismalar yürüttügünü, 2022 yili içerisinde gençlik merkezleri, yurt müdürlükleri ve ilçe müdürlüklerinde kurslara katilan 5 bin çocuk ve gence yönelik bagimlilikla mücadelede farkindalik egitimi verildigini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile