Vali Dagli Açiklamasi 'Bayramin Huzur Ve Güven Içinde Geçmesi Için Her Türlü Tedbir Alindi'

Vali Dagli Açiklamasi 'Bayramin Huzur Ve Güven Içinde Geçmesi Için Her Türlü Tedbir Alindi'

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, Kurban Bayrami’ni vatandaslarin huzur ve güven içerisinde geçirmesini saglamak amaciyla her türlü tedbirin alindigini açikladi.

Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Naim Çetinkaya ve Il Emniyet Müdür Vekili Ali Ihsan Göv ile Ankara Yolu üzerindeki bulunan uygulama noktasini ziyaret eden Vali Zülkif Dagli, bayram tedbirlerine iliskin bilgi verdi.

Çorum’un güzergah olarak Iç Anadolu’yu Karadeniz’e ayni zamanda Istanbul’u Karadeniz ve Dogu Anadolu’ya baglayan güzergahlarin tam ortasinda oldugunu hatirlatan Vali Dagli, "Özellikle bayram dönemlerinde ilimizdeki trafik akisinin 4-5 katina çiktigini biliyoruz. Günlük 10 bin olan araç sayisi bayramlarda 40-50 bin sayisina ulasmakta. Yogun bir bayram trafigi var. Arife günü yogunlugu devam ediyor. Içisleri Bakanligi’nin talimatlari dogrultusunda emniyet birimleri ve jandarma ekiplerimizle birlikte denetimlerimizi artirdik çalismalarimiz devam ediyor. Denetimler gece-gündüz hem havadan hem karadan sürecek. Sürücülerimizi bilgilendirmeye devam edecegiz” dedi.

Bayramda görev yapan personel sayisinin geçtigimiz yillara göre iki katina çikarildigini anlatan Vali Dagli, "Emniyet Müdürlügü’nce 898 personeli, Jandarma Komutanligi’nca 475 personel görevlendirildi. Geçen yila göre görev yapan ekip ve personel sayisi iki katina ulasti. Bu azimsanmayacak bir oran. Amacimiz, güvenlik ve asayis içerisinde, huzur içerisinde vatandaslarimizin kurban bayramini geçirmelerini saglamak. Bu noktada tüm tedbirler alindi. Yogunluk yasanan tüm bölgeler, kurban satisi yapilan pazarlarda da güvenlik tedbirleri artirildi. Sahte para, dolandiricilik ve hirsizlik olaylarina karsi güvenlik güçlerimizin denetimleri ve bilgilendirmeleri devam ediyor. Emniyet ve Jandarma teskilatlarimiz tarafindan olusturulan kontrol noktalarinda da hiz ihlali, emniyet kemeri kullanimi, hiz ihlali, takip mesafesi gibi konularda uyariyoruz” ifadelerini kullandi.

Vali Dagli, konusmasinin ardindan sürücüler ve vatandaslarin bayramini kutlayarak trafik kurallarina uymalari çagrisinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile