Vali Dagli Açiklamasi 'Ögrencilerimizin Huzur Ve Güvenligi Önceligimiz'

Vali Dagli Açiklamasi 'Ögrencilerimizin Huzur Ve Güvenligi Önceligimiz'

Çorum Valisi Zülkif Dagli, Çorum’da ögrenim gören üniversite ögrencilerinin hepsinin birer emanet oldugunu belirterek, onlarin huzur ve güvenliklerinin saglanmasinin en önemli görevleri arasinda oldugunu söyledi.

Üniversite Güvenlik Toplantisi, Vali Zülkif Dagli, baskanliginda gerçeklestirildi.

Toplantida Hitit Üniversitesi ve bagli kurumlarda ögretim ortaminin bozulmasina yönelik faaliyetlerin önüne geçilmesi, güvenligin devamliliginin saglanmasi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügüne bagli üniversite ögrenci yurtlarinda ve yakin çevresinde meydana gelebilecek olaylar öncesinde gerekli emniyet tedbirlerinin alinmasi, yasal olmayan eylem ve etkinliklere meydan verilmemesi amaciyla yapilan genel güvenlik tedbirleri, mevcut çalismalar, üniversitedeki muhtemel asayis olaylari ile yurtlarin ulasim ve güvenlik sorunlari ele alinarak degerlendirmeler yapildi.

Hitit Üniversitesi’nin yerlestirme oraninin yüzde 100 oldugunu ve hiçbir ögrencinin açikta kalmayacagini belirten Vali Dagli, “Yurtlarimizda kalacak ögrencilerimize bir aile sicakliginda barinma imkâni sunmak için gereken tüm hazirliklarin tamamlandi. Gençlerimize barinma ve beslenme hizmetleriyle beraber ders disi zamanlarini iyi bir sekilde degerlendirmek, akademik gelisimlerine katki saglamak, milli manevi ve insani degerleri tanimalarina yardimci olmak amaciyla Kredi ve Yurtlar Akademi faaliyetleri çerçevesinde egitim, sosyal, kültürel, sportif ve gönüllülük faaliyetleri gerçeklestirilecek. Gelecegimizin teminati olan gençlerin güvenli bir sekilde ögrenim görmesini saglamak adina tüm kurum ve kuruluslarla istisare halindeyiz. Güvenlik güçleri, ögrencilerin huzuru ve güvenligi için çok ciddi tedbirler aldi. Bu tedbirler artarak devam edecek” dedi.

Toplantiya Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Vali Yardimcisi Tamer Orhan, Il Jandarma Komutani Jandarma Kidemli Albay Naim Çetinkaya, Il Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, Gençlik ve Spor Il Müdürü Cemil Çaglar, Il Milli Egitim Müdürü Abdullah Kodek ve ilgili kurum yöneticileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile