Vali Dagli Açiklamasi 'Tedbir Ve Koordinasyonla Can Ve Mal Kayiplari En Aza Indirilebilir'

Vali Dagli Açiklamasi 'Tedbir Ve Koordinasyonla Can Ve Mal Kayiplari En Aza Indirilebilir'

AFAD Lojistik Deposu’nda incelemelerde bulunan Samsun Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, hem öncesinde alinacak tedbirler hem de sonrasindaki koordinasyonla afet nedeniyle yasanabilecek can ve mal kayiplarinin en aza indirebilecegini söyledi.

Vali Dagli, Tekkeköy ilçesinde bulunan 96 konteyner kapasiteli Il Afet ve Acil Durum(AFAD) Müdürlügü Lojistik Deposu’nu ziyaret ederek, Il Müdürü Levent Uçarli’dan bilgi aldi. AFAD lojistik depolarinin, afet sonrasi geçici barinma ihtiyacinin en kisa sürede giderebilmesi ve yardim malzemelerinin konteynerlerle çok kisa sürede afet bölgesine sevk edilebilmesi amaciyla hazir stoklama merkezleri olarak kuruldugunu belirten Vali Dagli, bu depolarda her zaman aile çadiri, battaniye, mutfak seti, yatak ve yastik çarsaf setlerinin kullanima hazir bir sekilde bulunduruldugunu söyledi.

AFAD ve koordinasyonundaki tüm kurum ve kuruluslarin afet öncesinde, sirasinda ve sonrasinda yapilmasi gerekenlerle ilgili hazirlanan eylem bilinçlendirme faaliyetleriyle can ve mal kayiplarinin en aza indirilmesi için çalismalarini kesintisiz sürdürdügünü kaydeden Dagli, bilinçli ve hazir olunmasi durumunda, hem öncesinde alinacak tedbirler hem de sonrasindaki koordinasyonla afet nedeniyle yasanabilecek can ve mal kayiplarinin en aza indirebilecegini vurguladi.

Dagli, vatandaslarin en kisa süre içerisinde afet hiç olmamis gibi normal hayatina devam edebilmesinin bu konuda yürütülen çalismalarin en önemli kazanimlarindan olacagini sözlerine ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile