Vali Dagli Açiklamasi 'Yaz Kurslarinda 50 Bin Çocugumuza Ulastik'

Vali Dagli Açiklamasi 'Yaz Kurslarinda 50 Bin Çocugumuza Ulastik'

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, Il Müftülügü, Gençlik ve Spor ile Milli Egitim Müdürlükleri tarafindan açilan kurslarda 50 bin çocuga ulastiklarini belirterek, "Çocuklarimiz bizim gelecegimiz, gelecegimize yatirim yapmaya devam edecegiz" dedi.

Çorum Il Müftülügünce milli ve manevi degerlerin aktarilmasinin yani sira sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlerinde gerçeklestirildigi Yaz Kur’an Kurslari "Kapanis Programi" ile taçlandirildi.

Atatürk Spor Salonu’nda düzenlenen programda konusan Vali Dagli, gelecegin teminati çocuklar için çalismaya devam edeceklerini belirterek, “Çocuklarimiz için çalismaya devam edecegiz. Gelecegimiz için çaba sarf etmeye, emek sarf etmeye devam edecegiz. Çünkü çocuklarimiz bizim gelecegimiz. Çocuklarimiza bu yaslarda ne kadar iyi egitim verirsek, gelecegimizi o kadar güzel sekilde insa ederiz. Çocuklarimizin egitimlerini, sosyal ve kültürel etkinliklere katilimlarini önemsiyoruz. Yaz Kur’an Kurslarinin planlamasini Mayis ayinda yaptik. Çorum Belediyesi, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü, Milli Egitim Müdürlügü, Il Özel Idaresi ve Aile ve Sosyal Politikalar Il Müdürlügü ile birlikte bir portföy olusturduk. Çocuklarimizin gelisimlerine nasil daha iyi katkida bulunabiliriz, onlar güzel vakit geçirirken ilimle irfanla nasil daha çok bulusturabiliriz bunun planlamasini yaptik” dedi.

Hedeflerinin büyük oldugunu vurgulayan Vali Dagli, “Çorum’da ilkokul, ortaokul ve liselerde egitim gören 93 bin ögrencimiz var. 93 binden çocugumuzdan ne kadar çok çocugumuzu kurslarimizla bulusturabiliriz bunun adimlarini attik. Il Müftülügümüz, Gençlik ve Spor Il Müdürlügü ile Milli Egitim Müdürlügümüz tarafindan açilan kurslarda 50 bin çocugumuza ulastik. Bu güzel bir rakam. Iyi bir planlama yaptik. Burada ilçe kaymakamliklari, belediyeler basta olmak üzere tüm kurumlarimiz büyük bir gayret gösterdi. Bunun meyvelerini almaya basladik. Çocuklarimizin sportif gelismeleri, sosyal gelismeleri ve egitimleri için bunun ne önemli oldugunu biliyoruz. Ailelerimize, anne ve babalara çocuklarimiza vakitlerini bos geçirtmedikleri için tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Il Müftüsü Sahin Yildirim da, ilk etapta 813 noktada kurs açtiklarini belirterek, gelen talepler dogrultusunda kurs sayisinin 923’e ulastigini söyledi.



Kur’an Kurslari ve Gençlik Merkezlerinde kendilerine emanet edilen çocuklara en güzel sekilde egitim verdiklerinin vurgulayan Yildirim, degerler egitiminin yani sira sosyal ve sportif etkinliklerle çocuklarin motivasyonlarini sagladiklarini belirtti.

Yildirim, kurslarin açilmasina verdikleri desteklerden dolayi Vali Dagli ve kamu kurum ve kuruluslari ile sivil toplum kuruluslarinin temsilcilerine tesekkür etti.

Programa; Belediye Baskan Vekili Zübeyir Tuncel, Milli Egitim Müdürü Cemil Çaglar, Il Özel Idaresi Genel Sekreteri Recep Çiplak, sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile