Vali Dagli, Çekiliste Kazandigi Bisikleti Sehit Çocuguna Hediye Etti

Vali Dagli, Çekiliste Kazandigi Bisikleti Sehit Çocuguna Hediye Etti

Çorum Valisi Zülkif Dagli, düzenlenen bisiklet turundaki çekiliste kazandigi bisikleti sehit çocuguna hediye etti.

11. Yesilay Bisiklet Turu, tüm Türkiye’de oldugu gibi Çorum’da da düzenlendi.

Bine yakin bisikletçi, Kades Baris Meydani’nda toplandi. Bisiklet tutkunlari ‘saglikli yasamin keyfini birlikte sürelim’ slogani ile Gazi ve Inönü caddelerinden Millet Bahçesi’ne pedal çevirdi.

Kendisine çikan hediyeyi sehit çocuguna hediye etti

“Yesilay Bisiklet Turu” çerçevesinde etkinlige katilanlar arasinda hediye çekilisi düzenlendi.

Renkli görüntülere sahne olan çekiliste hediye edilecek bisikletlerin çekilisi için sahneye çikan Çorum Valisi Zülkif Dagli, kura torbasindan kendi ismini çekti. Bisiklet kazanan Vali Dagli, “Torbadan kendi ismimi çektim. Ancak bu bisikletimizi sehit çocugumuza hediye edecegiz” dedi.

Turun kapanis programinda Vali Zülkif Dagli, amaçlarinin saglikli yasam ve bagimlilikla mücadeleye katkida bulunmak ve farkindalik olusturmak oldugunu belirterek, “Belediyelerimiz, sivil toplum kuruluslarimiz ve ilgili kurumlarla birlikte bir çalisma yürütüyoruz. Gençlerimizi bagimlilik illetinden koruyacagiz, korumakla görevliyiz. Katilim da bunun bir göstergesi. Güzel bir katilim var. Bagimlilikla mücadelede gençlerin, çocuklarin ve özellikle annelerin oldugu her alanda çalismalarimiza devam edecegiz. Bu güzel etkinlige katilimlarindan dolayi annelerimiz, gençlerimiz ve çocuklarimizi kutluyorum” dedi.

Bisiklet sürerken kask kullaniminin önemine dikkat çeken Vali Dagli, “Bisiklet sürerken mutlaka kask kullanalim. Herhangi kaza aninda kaskin yaralanmalara karsi ne kadar önemli oldugunu biliyoruz. Özellikle kask kullanmanizi öneriyorum” diye konustu.



Çorum’da bisiklet tutkularinin katilimiyla bir dernek kurulacagini açiklayan Vali Dagli, “Çorum, bisiklet kullanimi için uygun bir kent. Bisikletin hem spor hem de gündelik yasamda yer almasi için gayret gösteriyoruz. Belediyemizin ÇORBIS uygulamasi var. Bireysel sahip oldugumuz bisikletlerimiz var. Gençlik Spor Il Müdürlügü, Valilik, Yesilay, Bisiklet Federasyonumuzla birlikte bisiklet sporunun yayginlastirilmasi için bisiklet dernegi kurma çalismamiz var. Yollarimiz, kaldirimlarimiz uygun olsa da 600 kisinin katilimiyla bir anket yaptirdik. Sonuçlarini belediyeye bildirdik. Her taraf bisiklet kullanmaya uygun hale gelecek” seklinde konustu.

Yesilay Çorum Sube Baskani Dr. Türker Ejder de Çorum’da bir ilki basardiklarini belirterek, bisiklet turunda nüfus oranina bakildiginda katilim olarak Türkiye birincisi, genel sayi olarak ise Istanbul’dan sonra katilim oraniyla Türkiye ikincisi olduklarini belirtti.

Bisiklet turunun geleneksel hale geldigini anlatan Belediye Baskan Yardimcisi Ismal Yagbat ise, “Saglikli yasami, bagimliliktan kurtulmayi, saglikli yasamin hareketli yasamla mümkün oldugunu anlatmak için düzenlenen bu etkinlik ülke genelinde gerçeklestiriliyor. Çorum bu etkinliklerde hep ön siralarda yer aldi. Bu katilimcilarin gösterdigi ilgiden kaynaklaniyor” ifadelerini kullandi.

Bisiklet Turuna Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Emniyet Müdürü Arif Pehlivan, Il Saglik Müdürü Arif Pirgil ve katilimcilar katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile