Vali Dagli'dan, 'Tarim Kampüsü' Açiklamasi

Vali Dagli'dan, 'Tarim Kampüsü' Açiklamasi

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, Çorum Tarim Kampüsü için proje hazirlanacagini açikladi.

Tarim sektörünün gelistirilmesine yönelik olarak yapilan çalismalar, faaliyetler ve yatirimlarin degerlendirildigi 2.Tarim Konseyi toplantisi, Vali Doç. Dr. Zülkif Dagli baskanliginda Ticaret Borsasi’nda gerçeklestirildi

Konuya iliskin açiklama yapan Vali Zülkif Dagli, Çorum’da tarim sektöründe yer alan oda ve STK’larin birarada bulunabilecegi bir tarim kampüsü yapilmasina yönelik proje hazirlanmasi konularinda tarim sektörünün tüm paydaslari ile birlikte koordinasyon içerisinde çalistiklarini söyledi.



Toplantida ayrica sulanabilir tarim arazilerinin arttirilmasi, tarimsal sulamanin etkili ve verimli kullanilmasi, kaliteli ürün üretimi ve ürün çesitliliginin arttirilmasi, tanitim çalismalari, tarima yönelik faiz indirimli kredi imkanlari saglanmasi, hibe destek programlarina agirlik verilmesi konulari görüsüldü.

Toplantiya Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, Tarim ve Orman Il Müdürü Hayrullah Göktekin, Ticaret Borsasi Baskani Naki Özkubat, Ticaret Borsasi Meclis Baskani Yilmaz Kaya, ÇESOB Baskani Recep Gür, Ziraat Odasi Baskani Adem Özdemir, PANKOBIRLIK Baskani Ahmet Pehlivan ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile