Vali Dagli, 'Emniyet Ve Asayis Noktasinda Iyi Bir Asamaya Geldik'

Vali Dagli, 'Emniyet Ve Asayis Noktasinda Iyi Bir Asamaya Geldik'

Çorum Valisi Zülkif Dagli, emniyet ve asayis noktasinda iyi bir asamaya geldiklerini belirterek, “ Halkimizin huzurunu, sükununu hep birlikte saglamaya devam edecegiz. Bunda kararliyiz" dedi.

Çorum’da jandarma ve polis ekipleri kentte huzur ve asayisin saglanmasi noktasinda yaptiklari çalismalarla suçlulara göz açtirmiyor. Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, valilikte düzenledigi basin toplantisi ile jandarma ve polis ekiplerinin son bir ay içerisinde il genelinde yaptigi çalismalar hakkinda açiklamalarda bulundu.

Ilde asayis ve huzurun saglanmasina yönelik belediye, sivil toplum kuruluslari, muhtarlar ve ilgili kamu kurumlariyla koordineli bir sekilde çalisma yürütüldügünü açiklayan Vali Dagli, huzur ortaminin hakim olmasi için her kurumun büyük bir gayret sarf ettigini ifade etti.

Emniyet ve Jandarma asayis birimlerince bir ay içerisinde 5 bin 71 adet devriye faaliyeti, 143 adet sabit-seyir halinde umuma açik yerlerde uygulama, 5 adet genis katilimli huzur uygulamasi gerçeklestirildigini dile getiren Vali Dagli, bu uygulamalarda 188 bin 760 sahsin sorgusunun yapildigini, çesitli suçlardan haklarinda adli makamlarca yakalama karari bulunan 431 sahis yakalandigini, yakalanan sahislardan 46’sinin tutuklanarak cezaevine teslim edildigini, ayrica haklarinda kayip olduklarina dair müracaatta bulunulan 22 sahsinda bulundugunu söyledi.

Vali Dagli, yürütülen çalismalarda 38 adet ruhsatsiz tabanca, 26 adet av tüfegi, 20 adet kurusiki tabanca ve bu silahlara ait bin 204 adet çesitli çap ve markalarda fisek ele geçirildigini bildirdi.

Trafik ekipleri tarafindan yapilan çalismalar da ise 95 bin 729 araç denetlendigini dile getiren Vali Dagli, “Kurallara uymayan 23 bin 969 araç veya sürücülerine gerekli idari para cezalari uygulanmistir. Ayrica trafik güvenligini tehlikeye düsüren araçlar ile sürücü belgesiz veya alkollü araç kullanma gibi çesitli suçlardan toplam 459 araç trafikten men edilmistir. Okul servis araçlarinin mevzuat hükümlerine göre faaliyet göstermeleri için 748 Okul Servis araci denetlenmis, 30 servis aracina idari islem uygulanmis ve 1 servis araci trafikten men edilmistir” dedi.



Uyusturucuyla topyekün mücadele

Gençlerin uyusturucudan koruma noktasinda tüm kurumlarla çalismalarin devam ettigini açiklayan Vali Dagli, “Bu konu sadece emniyet birimlerimizin degil, toplumun tüm kesimlerinin. Sevil toplum kuruluslarinin ve belediyemizin üzerinde ortak çalismalar yürüttügü bir konu. Uyusturucuyla mücadele kapsaminda, gelecegimizin teminati olan çocuklarimizi ve gençlerimizi zehirlemek isteyen uyusturucu tacirlerine yönelik mücadelemiz de araliksiz devam etmektedir. Bu kapsamda narkotik ve KOM birimlerimizce 223 gram metemfetamin, 23 gram kubar esrar, 303 gram bonzai, 27 bin 231 adet sentetik ecza, 15 gram skunk maddesi, 3 adet ectasy, 35 adet uyusturucu kullanma aparati, 110 kilo kaçak kiyilmis tütün, 268 bin adet makaron, 41 adet elektronik sigara, 30 sise kaçak viski ele geçirilmistir. Uyusturucu madde ticareti, tefecilik, nitelikli dolandiricilik, kaçakçilik kanununa muhalefet suçlarindan 150 sahsa adli islem yapilmis, yapilan islemler neticesi 20 sahis tutuklanarak cezaevine teslim edilmistir. En Iyi Narkotik Polisi Anne projesi kapsaminda 219 anneye ulasilarak bilgilendirmeler yapilmistir" diye konustu.



7 terör örgütü üyesi yakalandi

Terörle mücadele çalismalarinda 7 terör örgütü üyesinin yakalandigini açiklayan Dagli, “DEAS silahli terör örgütü adina faaliyette bulunduklari tespit edilen 3 sahis haklarinda adli islem yapilmistir. FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik olarak yapilan operasyonda ise hakkinda yakalama karari bulunan 4 sahis yakalanarak cezaevine teslim edilmistir. Ayrica Siber Suçlarla Mücadele SIBERAY Projesi kapsaminda düzenlenen programlarda ve çesitli etkinliklerde bin 283 çocugumuza ulasilarak interneti ve teknolojiyi güvenli, faydali ve etkili bir sekilde nasil kullanacagi yönünde egitimler verilmistir. Yasadisi olarak internet üzerinden bahis oynatildigi tespit edilen 111, müstehcenlik ve fuhus içerikli yayin yapan 9, toplam 120 site bilgileri, Bilgi Teknolojileri Kurumuna (BTK) ihbar kanali üzerinden raporlanarak bu sitelere erisimin engellenmesi saglanmistir. Oltalama Teknigi ile kisilerin bilgilerini ele geçirerek menfaat temin etme teknigi olaylarinda tespit edilen 17 URL adresi (USOM Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi)’a bildirilerek erisimin engellenmesi saglanmistir” ifadelerini kullandi.

Dagli’dan KKKA uyarisi

Havalarin isinmasiyla birlikte Kirim Kongo Kanamali Atesi vakalarina karsi vatandaslari uyaran Dagli, “Mevsim itibariyle Kirim Kongo Kanamali Ates vakalarinin bölgemizde ve ilimizde görülmeye baslanacagi bir dönemdeyiz. Bu konuda da tüm vatandaslarimizi tedbirli ve dikkatli olmaya davet ediyorum. Ayrica yaz mevsiminin yaklasmasi ile birlikte olusabilecek orman yanginlarina karsida vatandaslarimizi duyarli ve dikkatli olmaya davet ediyorum. Ormanlarimiz bizim en degerli hazinelerimiz. Yesil canlarimizi korumak ve gelistirmek hepimizin sorumlulugu. Bildiginiz üzere Mayis-Ekim aylari içerisinde ilimize mevsimlik tarim isçileri aileleri ile birlikte gelmektedir. Ilimize aileleri ile birlikte gelecek olan mevsimlik tarim isçilerinin çalisma ve yasam sartlarinin iyilestirilmesi, yasam alanlarinda emniyet ve asayisin saglanmasina yönelik ilgili tüm kurumlarimizla birlikte gerekli çalismalari baslattik" dedi.

Toplantida Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Il Jandarma Komutani Kd. Alb. Naim Çetinkaya, Emniyet Müdürü Arif Pehlivan hazir bulundu. Basin açiklamasinin ardindan Vali Dagli, Trafik Haftasi nedeniyle Valilik bahçesinde açilan stantlari ziyaret ederek bilgiler aldi. Program sonunda yilin soförlerine Vali Dagli ve protokol üyeleri tarafindan tesekkür plaketi verildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile