Vali Doğanay'a Ziyaretler

Ardanuç Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Gönül İstanbullu ve yönetim kurulu üyeleri, Vali Ömer Doğanay'ı ziyaret etti.

Vali Doğanay, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Artvin Valiliği olarak engellilerin günlük hayatta karşılaştıkları sorunları çözme, onların daha rahat ve huzurlu şekilde yaşamlarını sürdürebilmelerine yardımcı olmanın gayreti içinde olduklarını söyledi.

Konuklarıyla bir süre sohbet eden Doğanay, hediyelik eşya üretmelerinden dolayı tebrik ettiği engellilerle gurur duyduğunu kaydetti.

İstanbullu ise derneğin kuruluş amacı ve faaliyetleri hakkında Vali Doğanay'a bilgi verdi.

İŞKUR'un sağladığı 108 bin liralık proje desteğiyle 11 zihinsel engelliye yönelik 6 Kasım'da turistik hediyelik eşya kursu açtıklarını belirten İstanbullu, şunları kaydetti:

"11 zihinsel engelli kardeşimiz kursta usta öğreticimizin verdiği eğitimlerle eva ve keçeden magnet, kitap ayracı, takı, boncuk gibi çeşitli hediyelik eşya üretmeye başladı.

İŞKUR destekli kursumuza katılan engelli kardeşlerimiz günlük 25 lira ücret alıyor. Kursiyerlerimiz hem meslek öğreniyor hem de ürettikleri ürünlerin satışından para kazanacak. Aynı zamanda engelli kardeşlerimiz kursta güzel vakit geçiriyor."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile