Vali Ergün'den Gaziler Günü Mesaji

Vali Ergün'den Gaziler Günü Mesaji

Usak Valisi Dr. Turan Ergün; “19 Eylül Gaziler Günü” nedeniyle yayinladigi mesajinda Gaziler Günü’nü kutladi ve gazilerimize saglikli, huzurlu bir ömür dileyerek sükranlarini sundu.

Vali Ergün, mesajinda su ifadelere yer verdi:

“Aziz Türk milleti; tarihi boyunca vatani ve bayragini her seyin üzerinde tutmus, bu ugurda sartlar ne olursa olsun mücadele etmistir. Elde edilen essiz zaferler tarihimize altin harflerle yazilmistir.

Türk milleti hiçbir zaman esaret altina girmemis, istiklal ve istikbal için kaninin son damlasina kadar topragini savunmustur.

Türk milleti, söz konusu vatan oldugunda “Ölürsek sehit, kalirsak gazi oluruz.” düsturuyla gencinden yaslisina yekvücut olmus ve bu topraklarda destan yazmistir.

Sehitlik ve gazilik, milletimiz nezdinde karsiligi asla verilemeyen en muteber mertebeler olarak yer almistir.

Bugün; topraklarimizi müdafaa eden, bagimsizligimizdan asla vazgeçmeyecegimizi haykiran sehit ve gazilerimiz sayesinde al bayragimiz gururla dalgalanmaktadir. Bu sanli tarihe sahip olmak ve bu gazi milletin ferdi olmak hepimiz için büyük onur ve gurur kaynagidir.

Bugün ecdadimizdan aldigimiz ayni ruhla ve ayni düsturla yolumuza devam ediyor, istiklal ve istikbalimize yönelen tüm tehditlere karsi koyuyoruz. Sehit ve gazilerimizden aldigimiz inanç ve kararlilikla vatanimiza sahip çikiyoruz.

Bu düsüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e “Müsir ve Gazi” unvani verilisinin yil dönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyorum. Bu topraklari bizlere vatan kilan sehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden gazilerimizi minnet ve rahmetle aniyor; hayattaki gazilerimize saglikli, huzurlu bir ömür diliyor ve sükranlarimi sunuyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile