Vali Gül'den Ihale Uyarisi

Vali Gül'den Ihale Uyarisi

Gaziantep Valisi Davut Gül, il koordinasyon toplantisinda yaptigi konusmada tüm kurumlari yapilacak ihalelerle ilgili uyardi.

Gaziantep Valisi Davut Gül Baskanliginda il koordinasyon toplantisi gerçeklesti. Onat Kutlar Salonunda gerçeklesen toplantiya Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin, Bölge Müdürleri, Belediye Baskanlari, kurum idare amirleri katildi.

Programda kentin yapilacak, yapimi süren projelerle ilgili bilgi alan Vali Gül, ölümlü kazalarin çok sik yasandigi karayollarinin bir an önce yapilmasi ve bitirilmesi konusunda ilgili bölge müdürlerine talimat verdi.

Tüm kurumlari ihaleler konusunda uyaran Vali Gül, islerin hiz kazanmasi ve ertelenmemesi için gerekli tedbirlerin alinmasini istedi. Gül, "Buraya kadar gelen meselelerin aslinda daha önceden çözülmesi ve konusulmasi lazim. Bir telefon kadar herkes birbirine yakin. Bu açidan da iletisim kanallarinin açik olmasi gerekiyor. Birbirilerinizle konusmaniz gerekiyor. Kisitli ödeneklerin, ihale yapilamamadan, isin yapilamamasindan dolayi bir sonraki yila sarkmamasi için simdiden tedbir almanizi rica ediyorum” dedi.

Fatma Sahin’den kaynak sitemi

Gaziantep Büyüksehir Belediye Baskani Fatma Sahin ise Gaziantep’te bölge müdürlüklerinin olmadigini hatirlatarak, kurumlarin bölge müdürlüklerine gelen kaynaklarin baska illere gönderildigi yönünde kanaat oldugunu vurguladi. Kaynaklarin adaletli ve dogru bir sekilde yönetilmesini isteyen Fatma Sahin, “Kaynaklarimiz yeterliyken herkes yeterince yatirim aldiginda bu çok gündem olmuyor. Su anda özellikle Bölge Müdürlügünün Gaziantep’te olmadigi yerlerde Bölge Müdürlügü ile ilgili gelen kaynagin kendi illerine gittigi ile ilgili bir kanaat var. Bu kanaat dogru olur ya da olmaz. Ama bu islerde dogru yönetmemiz lazim ve adaletli olmamiz lazim. Gelen kaynaklarin adaletli bir sekilde dagitilmasi lazim. Müdürlerimizden de hassasiyetimiz, istirhamimiz gelen kaynaklarin adaletli bir sekilde dagitilmasini saglamak. Önceliklerimizi iyi belirlemek. Su anda dünyanin en büyük sorunu kuraklik, su yönetimidir. Eger su göleti yapip sulama kanalini yapmiyorsaniz. Çiftçi suya bakiyor, su çiftçiye bakiyorsa o göleti yapmamanda bir sey ifade etmiyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile