Vali Güvenç, Dsi Sulama Kanallarını İnceledi

Vali Güvenç, Dsi Sulama Kanallarını İnceledi

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Devlet Su İşleri (DSİ) sulama kanallarının geçtiği Ahmetbedevi mahallesinde etrafı çevrilen kanalda incelemelerde bulunarak boğulma olaylarına karşın alınan önlemleri anlattı

Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Devlet Su İşleri (DSİ) sulama kanallarının geçtiği Ahmetbedevi mahallesinde etrafı çevrilen kanalda incelemelerde bulunarak boğulma olaylarına karşın alınan önlemleri anlattı.
Vali Celaletin Güvenç'e incelemelerinde İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir, Özel İdare Genel Sekreteri Selami Katran, Gençlik ve Spor İl Müdürü Dr. Süleyman Şahin, DSİ 22'nci Şube Müdürü Bilgin Telek ve bölgedeki mahalle muhtarları eşlik etti. Boğulma olaylarına karşın alınan tedbirlere rağmen çocukların serinlemek için kanallara girdiğini ifade eden Vali Güvenç, "Şu anda 12 kilometrelik alanın yoğun yerleşimin olduğu 7 kilometrelik bölümünde alt yapı hazırlıkları ve malzeme teminini sağladık. Bununda 3,5 kilometrelik alanı çok sağlam demirlerle çevirdik. Geriye kalan kısmını da yapmaya çalışacağız. Ama görüldü ki alınan tedbirlere rağmen çocuklar özellikle çitleri aşarak suya girmeye devam ediyor. Bunun çözümü nedir? Seneye mevcut çitlerin üzerine yapılacak olan demir çubuklarla, dikenli tellerle üzerini kapatacağız. Ama şu anda bile DSİ İl Müdürümüzün söylediği gibi çocukların, kadınların, yaşlıların buralarda kanallara girmesini önleyecek tedbirleri almış bulunuyoruz. Ancak bu iş bir eğitim işidir. Muhatırımız, anne ve babalar çocuklarımıza sahip olsunlar. Yaptığımız bu tesisleri kırdırmasınlar, sahip çıksınlar, hep birlikte bu işi önleyelim, bunun için elimizden gelen çabayı gösterelim." dedi.
Maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarını havuza götürdüklerini hatırlatan Vali Güvenç şöyle devam etti: "Bu kanallara girişi önlemek için 3 yıldır çalışma yapıyoruz. Çocuklarımız mevcut havuzumuzdan faydalanmasını sağlamaktayız. Bu mahallelerimizdeki 540 çocuğumuzu, haftada 7 gün çeşitli etkinlikler düzenleyerek kontrolümüz altında spor yaptırarak eğitimleri ile ilgilendik. 540 çocuğumuza doğrudan ulaştık. Muhtarlarımızın bize verdiği destek önemli. Daire amirlerimizin bize gösterdiği ilgi önemli. Ama görülüyor ki bizim mevcut havuzumuz yetmiyor. Bunu öteden beri söylüyoruz. Yeni tesis arayışı içersindeyiz. Kapalı havuz ile ilgili projedeki 1-2 eksiğin tamamlanmasıyla Ankara'ya tekrar onaya gönderdik. Umuyorum ki en geç 1 ay içersinde yeni yüzme havuzunun ihalesini yaparız. Semt sahaları semt yüzme havuzları görüşümüz devam etmektedir. Ama bunun içinde devletin ve mahalli idarelerin herkesin işbirliği yapması gerekiyor. Bunun tamamını Özel İdare'den beklemek de haksızlık olur diye düşünüyorum. Bu tür tesisleri yapmak için yer problemi sıkıntı olmaktadır. Onu aşarsak gerek özele idareden gerek bakanlıktan sağlayacağımız kaynaklarla yaparız. Bugün dünden iyi olduğumuzu düşünüyorum."
Aşırı yağışlar sonucu sulama kanallarının sel fekaketlerine yol açtığını belirten Vali Güvenç, bu nedenle 11 kilometrelik Akpınar'dan Ahmetbedevi mahallesine kadar olan kanalların temizlenmesi gerektiğini anlattı. Güvenç, "DSİ Bölge Müdürü nezdinde temizlik için çalışmalara başladık. Kanallar temizlenerek önceki halinden 2-3 kat büyüklüğe ulaştı. Burdan itibaren Akpınar'a kadar 1 ay veya 1,5 ay içersinde 11 kilometreyi tertermiz hale getireceğiz. Ayrıca bu incelememizde Hal'in oradaki kanalizyonlar patlamış. Kanalizyon suyu sulama kanalına akmakta. Bugün hemen belediyemizle görüşeceğiz. Bu patlayan kanalizyonların, bu kötü kirli görüntünün ortadan kaldırılmasında belediyemizden rica edeceğiz. Umarım onlarda kısa sürede bunu yapacaklardır. Dolaysıyla bu yıl sel riskinin daha da azalacağını düşünüyorum. 100 yılda yağmayan yağmurlar birden yağınca mevcut tetsiler ihtiyaca cevap vermiyor. 8 yıldır temizlenmeyen kanallar muhtarlarımızın talebi doğrultusunda bu yıl tamamen temizletiyoruz. Umarım bu sene mahallelerimiz sel riski altında kalmaz. Bütün amacımız vatandaşlarımızın yaşanabilir ortamlarda hayatlarını sürdürmeleridir." diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile