Yuntdağı ziyaretinde Vali Güvenç'e Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran, Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, DSİ 22. Bölge Müdürü Bilgin Telek, İl Genel Meclisi Üyesi İbrahim Onaylı eşlik etti. Yuntdağı'ndaki ilk durağı Örselli köyü olan Vali Güvenç, tamamı kadınlardan oluşan ve 150 üyesi bulunan Örselli Halıcılık Kooperatifi'nde kurs alan 30 köylü kadına sertifikalarını verdi. Vali Güvenç'in kendilerine verdiği desteklerden dolayı teşekkür eden Örselli Halıcılık Kooperatifi Başkanı Cennet Deneri, Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi kalite kontrolünde üretim yaptıklarını belirterek, ürettikleri halıların tamamının yurt dışına gittiğini söyledi. Kendisinin ve kooperatifte bulunan bazı üyelerin sergi amacıyla birkaç kez yurt dışına çıktıklarını ve Amerika'nın San Francisco şehrine kadar gittiklerini belirten Deneri, "Valiliğimizin koordinesinde 2007 yılında kooperatifi desteklemek amacıyla Ayasofya Müzesi'nde satış amaçlı sergi açtık. Şu anda köyümüzde 130 dokuma tezgâhımız var. Dokuma sayesinde eşlerimizin eline bakmaz olduk. Artık kendi kazançlarımızla çocuklarımızı bile okutabiliyoruz. Dokuma tezgâhları arttırılsa, kazançlarımız daha da büyür." şeklinde konuştu. Örselli'de bulunan ve dokumacılık yapan kadınları elde ettikleri başarıdan dolayı kutlayan Vali Celalettin Güvenç, "Sizin başarınız, şehirdeki bayanlara bile örnek olacak seviyededir. Yaptığınız çok büyük bir iş. Bu azminizin devam etmesini diliyorum. Sizin bu başarınız deam ettiği sürece biz her zaman desteğe hazırız." dedi. Vali Güvenç ve beraberindekiler kooperatifte dört ay boyunca eğitim gören bayanlara sertifikalarını dağıttı. Vali Güvenç İş-Kur tarafından kursiyerlere 29 bin TL ödeme yapıldığını söyledi. Vali Yardımcısı Dr. Kadri Canan köye yabancı turistlerin gelmesi nedeniyle kırsal turizm projeleri uygulanabileceğini belirtirken, Milli Eğitim Müdürü Aziz Ersoy köylülerden talep gelmesi halinde yabancı dil kursu açabileceklerini bildirdi.
Örselli'nin ardından Maldan'a geçen Vali Celalettin Güvenç, Merkez İlçe Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından Maldan'a yaptırılan göleti inceledi. Göletin İl Özel İdaresi tarafından tamamlandığını ve 115 bin metreküp su depolama hacmine sahip olduğunu dile getiren Vali Güvenç, "Tamamlanan göletle birlikte 300 dekar alanın sulama sorunu çözülecek. Buradan 70 aile faydalanabilecek. Burayı tamamı İl Özel İdare'den ayrılan 100 bin TL ile tamamladık. İhale yapsan 1 trilyonu bulur. Bir yıl gibi kısa sürede tamamlanan gölet halkımızın hizmetine sunuldu. Şimdi su tutmasını bekleyeceğiz." dedi. Bu arada köylülerin Antep fıstığı aşılaması için destek talep etmeleri üzerine Vali Güvenç, "Yüzde 50 destek verelim yüzde 50'sini de siz karşılayın" dedi.
Vali Güvenç, Maldan Göleti ziyaretinde köylülerden yapılan yatırımlara sahip çıkmaları konusunda söz aldı. Yuntdağı ziyaretinde son durağı Ortaköy olan Vali Celalettin Güvenç, burada da toplam 1 milyon TL'ye mal olan 5 adet derinkuyu sondajını inceledi. Açılan kuyularla 2 bin 300 dekar alanın damlama-sulama sistemiyle sulanacağını dile getiren Vali Güvenç, "Bu projemizin de pompa ve elektrik nakil hattı DSİ tarafından yapıldı. 10 bin 500 metre boru ve 300 tonluk su deposu malzemeleri ise İl Özel İdaresi tarafından karşılandı. Yuntdağı halkımıza ve Ortaköy'e hayırlı, uğurlu olsun" diye konuştu.
Vali Güvenç'ten Yuntdağı'nda İnceleme
Manisa Valisi Celalettin Güvenç merkeze bağlı Yuntdağı bölgesinde bulunan Ortaköy, Örselli ve Maldan köylerinde yapılan proje ve yatırımları yerinde inceleyerek, köylülerin sorunlarını dinledi.