Vali Güzeloğlu 23 Nisan’ı Kutladı

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, çocukların özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı olarak yetişmelerinin, herkesin ortak hedefi olduğunu belirtti.

Vali Güzeloğlu, yayınladığı mesajda, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak, bayramın dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini diledi. Mesajında, 23 Nisan 1920 tarihinin, Türk milleti için tarihi değer taşıyan bir dönüm noktasını ifade ettiğini dile getiren Güzeloğlu, “23 Nisan 1920, ülkemizi işgal etme teşebbüsleri karşısında, Türk milletinin egemenliğini eline aldığı, vatanına sahip çıktığı günü simgelemektedir. Büyük Atatürk’ün önderliğinde ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ parolasıyla yürütülen istiklal mücadelesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, vatanın kurtarılması ve Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle nihai hedefine ulaşmıştır” dedi.

Olağanüstü şartlar altında görev yapan TBMM’nin, Atatürk’ün öncülüğünde Kurtuluş Savaşı’nı yönettiğini, Cumhuriyet’i kurarak, gerçekleştirdiği reformlar ve aldığı tarihi kararlarla milletin makus talihini değiştirdiğini ve Türkiye’nin yarınlarını şekillendirdiğini vurgulayan Güzeloğlu, TBMM’nin, özellikle çocuklar adına barış dolu, aydınlık bir geleceğin mimarlığını yürütmeyi sürdüreceğini kaydetti.

Bu çerçevede 23 Nisan'ın aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak kutlanmasının da son derece anlamlı olduğunun altını çizen Güzeloğlu, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Unutmamalıdır ki, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünyadaki çeşitli ülke çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramıdır. Milletimizin aydınlık yarınlarını kucaklayan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, mutlu ve özgür bireyler olarak hayata devam etmeleri devlet olarak en büyük arzumuzdur. Geleceğimizin umut tomurcukları çocuklarımızın özgür düşünceli, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı olarak yetişmeleri ortak hedefimizdir. Amacımız, çocuklarımıza uygarlığın tüm nimetlerini ulaştırmak, onlara her bakımdan daha mutlu yaşayabilecekleri bir Türkiye bırakmaktır.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile