Vali Güzeloğlu’ndan Polis Teşkilatına Övgü

Vali Güzeloğlu’ndan Polis Teşkilatına Övgü

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Türk Polisi’nin dünya çapında başarılarıyla tanımlanan bir teşkilat olduğunu belirterek, “Türkiye’deki başarının bir izdüşümünü Mersin’de görmekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Türk Polis Teşkilatı’nın 167. Kuruluş Yıldönümü kutlamaları kapsamında Vali Hasan Basri Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti. Öksüz’e ziyaretinde Komiser Yardımcısı Hüseyin Çetinbakış ile Çevik Kuvvet Polis Memuru Melike Güllü eşlik ederken, Vali Güzeloğlu polis teşkilatının başarısını övdü. Güzeloğlu, Türk polisinin başta Türkiye Cumhuriyeti’nin birliği ve bütünlüğü, Türk Milleti’nin sarsılmaz birlik ve beraberliği olmak üzere vatandaşların can ve mal emniyetini tesis ve temin eden, kendi görev sınırları içerisinde hukuka bağlı, insan haklarına saygılı olarak örnek olacak çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Özellikle küresel ölçekte giderek öne çıkan terörizm ve uyuşturucu dahil temel konularda, Türk Polisi’nin dünya çapında anılan ve artık başarılarıyla tanımlanan bir teşkilat olarak öne çıktığına vurgu yapan Güzeloğlu, Mersin Emniyet Müdürlüğü’nün Mersin’de nüfusun yaklaşık yüzde 80’ine hitap eden sorumluluk ölçeğinde aynı noktada ve çizgide başarılı çalışmalarını devam ettirdiğini kaydetti.

Mersin’in hareketli ve yoğun bir kent olarak özellikle yaz dönemlerinde artan nüfusu ve diğer etkinliklerinin, Emniyet Müdürlüğü’nün sorumluluğunu daha da arttırdığını dile getiren Güzeloğlu, “Türkiye’deki başarının bir izdüşümünü Mersin’de görmekten de büyük bir mutluluk duyuyoruz” ifadesini kullandı.

Polisin sadece adli olaylar ve genel olarak sorumlu olduğu konular içerisinde değerlendirilmemesi gerektiğini ifade eden Güzeloğlu, “Mersin Emniyeti; önleyici kolluk, toplum destekli polislik ve sosyal projelerde de son derece başarılı çalışmalara imza atıyor. Bu açıdan polis haftasını kutladığımız bugünlerde tüm bu çalışmaların gerçekleştirilmesindeki katkılarından dolayı İl Emniyet Müdürümüz Sayın Arif Öksüz’e özellikle teşekkür ediyorum” diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz ise Güzeloğlu’nun göreve başladığından bu yana Emniyet Müdürlüğü’ne çok ciddi katkılarının olduğunu söyledi.

Öksüz, Vali Güzeloğlu’na program fotoğraflarından oluşan bir albüm ve yeni yayın hayatına başlayan ‘MerPol’ dergisinin ilk sayısını takdim etti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile