Vali Güzeloğlu, Sanayicilerle Buluştu

Vali Güzeloğlu, Sanayicilerle Buluştu

İçel Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İçel’in son 2,5 yılda önemli başarılara imza attığını belirterek, bu gelişmelerde özel sektörün çok büyük payı olduğunu söyledi.

Vali Güzeloğlu, hafta Sonu buluşmaları kapsamında İçel-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde (MTOSB) sanayicilerle kahvaltıda bir araya geldi. MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ile İçel İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz’ün de katıldığı etkinlikte, Vali Güzeloğlu sanayicilerin sorunlarını dinledi.

Sohbet havasında geçen etkinlikte konuşan Güzeloğlu, İçel’in Son 2,5 yılda önemli başarılara imza attığını ve örnek bir konuma ulaştığını kaydetti.

Kentte yaşanan gelişmelerin özel sektör odaklı yaşandığına işaret eden Güzeloğlu, “İçel için daha iyisini istemek ve elde etmek bir zorunluluktur. Her alanda ülkemizin ilk 10 kenti arasında yer alan İçel, sürdürülebilir kalkınma açısından da ilk 5 kente referans etmektedir. 2023 hedeflemesi doğrultusunda ülkemizin belirleyici konumuna ulaşması için herkese görevler düşmektedir. Uluslararası alanda önemli bir kent hüviyeti kazanan İçel, ülkemizin 2023 hedeflemesine emin adımlarla yürümesine önemli katkılar sağlamaktadır. İlimiz 2023 hedefine bu düşüncelerle hazırlanmaktadır. Kalkınmanın öncüleri özel sektör ve girişimcilerimizdir. Girişimcilerimizin önünü açmak da kamunun görevidir” dedi.

Göreve geldiği günden bu güne Tırmıl’dan Erdemli Sanayi Sitesi’ne kadar tüm üretim merkezlerine gittiğini anlatan Güzeloğlu, kazanımların yapılan özverili çalışmaların ardından geldiğini ifade etti.

OSB’nin istihdamın arttırılmasında önemli bir rol oynadığının altını çizen Güzeloğlu, “İçel açısından büyük önem taşıyan MTOSB, kendine yetebilecek bir konuma gelmiştir. Öte yandan, kalkınmanın toplumun tüm kesimini kapsadığı bu dönemde ilimizde önemli açılımlar sağlanmıştır. Ancak önemli olan elde edilen kazanımları sürdürebilmektir. Amacımız da budur. Yaptığımız geziler ve temaslar Sonrasında ilimize ilk gelen kruvaziyer gemisinin ardından, 2012 yılı Sonuna kadar 11 gemi daha İçel’e gelecek” diye konuştu.

İçel’in marka kent haline gelebilmesi adına çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Güzeloğlu, “Kalkınmanın temelinde üretim ve ihracatın gelişmesi bulunmaktadır. Bunun merkezi de MTOSB’dir. Dönen her bir çark ilimizin, dolayısıyla da ülkemizin kalkınması demektir” ifadesini kullandı.

MTOSB Yönetim Kurulu Başkanı Sabri Tekli ise Vali Güzeloğlu’na teşekkür ederek, şunları söyledi: “Bölgemiz Valimiz Sayın Hasan Basri Güzeloğlu sayesinde önemli bir noktaya gelmiştir. OSB içerisinde yer alan MTOSB Endüstri Meslek Lisemiz de Valimiz sayesinde faaliyete geçmiş, hatta Valimiz okulun açılması için gerekli dosyaları bizzat kendisi Milli Eğitim Bakanlığımıza sunmuştur. Yine Valimiz sayesinde Şişecam sponsorluğunda okulumuza ek olarak 24 derslikli bir bina ve 3 mesleki eğitim atölyesi yapılacak. Valimizin bizlere verdiği enerjiyle 3’ncü bölgemizi ilan etmek üzereyiz. Şu anda söz konusu bölgemize 80’in üzerinde müracaat var. Çevre illerin gözü İçel’de. Önemli başarıların elde edilmesinde bizlere öncülük eden Valimize teşekkür ediyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile