Vali Güzeloğlu Valilik Personeli İle Bayramlaştı

Vali Güzeloğlu Valilik Personeli İle Bayramlaştı

İçel Valisi Hasana Basri Güzeloğlu, bayram günlerinde anne ve baba başta olmak üzere diğer aile büyüklerinin aranması ve ziyaret edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Toplumumuzun özel günleri olan bayramlar, özel anların yaşandığı zaman dilimleridir” dedi.

İçel Valisi Güzeloğlu, Valilik personeli ile bayramlaştı. Valilik konferans salonunda gerçekleştirilen bayramlaşmada vali yardımcıları da yer aldı. Bayramlaşma sonrasında personeline hitap eden Güzeloğlu, “Allah bayram sevincini bütün bir hayat boyu yaşamayı herkese nasip etsin. Toplumumuzun özel günleri olan bayramlar, özel anların yaşandığı zaman dilimleridir. Teklifsiz ve karşılıksız sevinci yaşadığımız bayramlar, sokaktaki insanlara sevgiyle kucak açtığımız, elini sıktığımız ve hatırını sorduğumuz zamanlardır” diye konuştu.

Bilinen tüm kültürel değerlerin gerisinde büyük manaların olduğuna vurgu yapan Güzeloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ramazan ayı boyunca tuttuğumuz orucun özünü anlamak, yokluk içinde yaşayarak hayatı boyunca oruç tutanı anlamaktır. Orucun maneviyatı bir gün dayanamadığımız açlığa ve susuzluğa bir ömür boyu dayanmak zorunda olanı anlamaktır. Tıpkı her akşam gittiğimiz ‘Gönül Sofraları’na çocuklarıyla birlikte gelen ailelerin yıl boyunca güzel bir ortamı ve bir tas yemeği aradığını söylemesi gibi. Yaşadığımız topraklarda bu anlam yakalanamazsa insan olmanın erdeminden uzak kalınır. İnsan olmak aynı gök kubbeyi paylaşan toplumun diğer fertlerini anlamak ve sorunların çözümüne katkı koyma erdemini sunmaktır. Küçük bir gülümseme bile karşıdaki insana verilmiş en büyük hediyedir ve aynı zamanda ibadettir.” Bayram günlerinde anne ve baba başta olmak üzere diğer aile büyüklerinin aranması ve ziyaret edilmesi gerektiğinin altını çizen Güzeloğlu, bayramlarda küslüklerin ortadan kaldırılması gerektiğini de sözlerine ekledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile