Vali Harput: Bursa‘nın Kalkınması Sadece Sanayiden İbaret Değil

Vali Harput: Bursa‘nın Kalkınması Sadece Sanayiden İbaret Değil

Bursa Valisi Şahabettin Harput, “Bursa, sadece ovadan ibaret olmadığı gibi, Bursa’nın kalkınması da sadece sanayiden ibaret değildir.” dedi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, “Bursa, sadece ovadan ibaret olmadığı gibi, Bursa’nın kalkınması da sadece sanayiden ibaret değildir.” dedi.

    Dağ Köyleri Kırsal Kalkınma Projeleri Değerlendirme toplantısı Vali Şahabettin Harput başkanlığında yapıldı. Toplantıya Özel İdare Genel Sekreteri Kemal Demirel, Osmangazi, Orhaneli, Keles, Harmancık, Büyükorhan kaymakamları ile ilgili personel katıldı.

    Toplantıda bir değerlendirme yapan Vali Harput, Bursa’nın kalkınmasının sadece sanayiden ibaret olmadığını belirtti.

    Osmangazi ve dört dağ ilçesinin köylerinin kalkındırılması adı altında ilave bir proje ile desteklenmesinin gündemlerinde olduğunu bildiren Harput, “İl Özel İdaresi imkânlarıyla başlattığımız ‘kırsal kalkınma projesi’ ile bu güne kadar önemli hizmetler yapıldı. Özellikle koyunculuk, besi danası, örnek ağıl, süt soğutma tankı, arıcılık, ipek böcekçiliği, tıbbi aromatik bitkiler ve yabanmersini gibi türlerin vatandaşın talebi ve bölge iklimine uygun olarak desteklenmesi temel hedefimiz.” şeklinde konuştu.

“PROJEDEN 3 BİN 418 İŞLETME YARARLANDI”

Bu güne kadar geçen döne içerisinde 3 bin 418 işletmenin bu projeden yararlandığını bildiren Vali Şahabettin Harput, “Bu süreçte toplam 4 bin 390 koyun dağıtıldı. 900 bin fidan, 3 milyon 300 bin çilek fidesi ve 106 ton tohum dağıtıldı. 2011 için Özel İdare olarak bir milyon hayvancılığı geliştirme birliği olarak ta 500 bin TL olmak üzere toplam bir buçuk milyon TL bu proje kapsamında harcanmak üzere ayrıldı.” diye konuştu.

    Önemli olanın çalışmaların yerini bulması olduğuna işaret eden Vali Harput, şunları söyledi: “Her kuruşun yeri var ve bunu en iyi şekilde kullanmak için gayret etmeliyiz. Bunun için dağıtacağımız yardımın türü, yeri ve vatandaşın talebi bu işi sahiplenmesi çok önemli. Bu üçünün bir araya gelmediği bir projenin başarılı olması mümkün değil.”

“İPEK BÖCEKÇİLİĞİNİ YENİDEN CANLANDIRMALIYIZ”

Vali Harput, ipek böcekçiliğine de değinerek, “İpek böcekçiliğinin yeniden hayata geçirilmesini gündemimize aldık. Bir zamanlar Bursa’nın ipek böcekçiliğinde Türkiye’nin ihtiyacını tek başına karşıladığını biliyoruz. Ama bu gün Bursa’ya gelen turistler benden Bursa İpeği istediğinde ben şurada satılıyor oradan alın diyemiyorum.” dedi.

    Bursa’da ipek böcekçiliğini yeniden canlandırmak istediklerini söyleyen Vali Şahabettin Harput, “2010 yılında taban yapan koza üretiminde bu yıl 400 kilo artışla tekrar yukarıya doğru bir artış başladı. Koza Birlik isteyenleri bedava dut fidesi ve larva dağıtımı yapıyor.” ifadelerini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile