Vali Harput‘tan Aşçı Muhtara Takdirname

Vali Harput‘tan Aşçı Muhtara Takdirname

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Sivas‘ta düzenlenen Anadolu Ateşi Yemek Yarışması‘nda birinci olan Misi Köyü Muhtarı Yakup Dülger‘e takdirname verdi.

Vali Şahabettin Harput, Misi Köyü Kadınları Kültür ve Yardımlaşma Derneği‘nin yeni yerinde Bursa yemeklerinin yer alacağını söyledi. Tarihi Bursa yemeklerinin tadına bakmak isteyecek kişileri Misi Köyü‘ne davet eden Harput, "Misi Köyü kadınlarının birbirinden güzel yaptığı yemeklerin gerçekten hakkını vermek gerekir. Bu lezzetleri sadece Bursa‘mıza değil, tüm Türkiye‘ye tanıtmak gerekiyor. Bu sayede hem bu insanlarımıza destek vermek hem de o insanların para kazanmasını sağlamak bizim görevimiz. Atalarından bugüne kadar taşıyarak yaşattıkları yemek kültürünü sonuna kadar destekleyeceğiz. Bursa‘da Bursa ve Osmanlı yemeklerinin sunulabileceği tarihi bir mekanı misi halkına kazandırmak istiyoruz" dedi.

Sivas‘ta düzenlenen yemek yarışmasında birinci olan yemeği Bursa ve tüm Türkiye‘ye tattırmak istediklerini belirten Misi Köyü Muhtarı Yakup Dülger, "Yarışmada Bursa‘yı temsilen katıldık ve birinci olduk. Ödüllü yemeğimizi halkımızın tatmasını istiyoruz. Bu yemeklerin tarifleri hep nenelerimizden günümüze kadar aktarıldı. Bu kültürümüz kaybolmasın diye bir dernek kurduk. Bunu yaşatmak istiyoruz. Bursa halkının bize destek vermesini istiyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile