Vali İpek'ten Evde Bakım Hizmeti Alan Hastalara Ziyaret

Bayburt Valisi Hasan İpek, İl Sağlık Müdürlüğü'nce bakımları evde yapılan hastaları ziyaret etti.

Vali İpek, Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, Evde Bakım Hizmetleri ekibi Esra Nur Yıldırım, Emre Kemal Yıldırım ve Sezgin Saygın ile Genç Osman Mahallesi'nde yaşayan alzheimer hastası Ahmet Helvacı'yı ziyaret etti.

Vali İpek, evde sağlık hizmetlerinin kontrolü için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini belirterek, ''Arkadaşlarımızın bu hizmeti layıkıyla yerine getirdiklerini gözlemledik. Yaklaşık iki yıldır başlayan Sağlık Bakanlığı'mızın evde hasta bakım hizmetinden ilimizde 250 kişi yararlanıyor ve iki yılda 4 bin 460 defa evlere bu hizmeti götürmüşler'' dedi.

Evde Bakım Hizmeti ekiplerinin rutin olarak hem evlere gittiklerini hem de arayıp hasta hakkında bilgilendirme yaptıklarını ifade eden Vali İpek, ''SODES Projesi kapsamında ihtiyaçlı ailelerimize 30 tam teşekküllü hasta yatağı ve 50 karyola aldık. Devletimizin vatandaşının yanında olmasının en güzel örneğini şu an yaşamaktayız. Bu görevi yerine getiren İl Sağlık Müdürümüzü ve tüm ekiplerimizi tebrik ediyorum'' dedi.

Zahit Mahallesinde 2 yıldır yatağa bağımlı yaşayan Bahri Sansu'yu da ziyaret eden Vali İpek, Sansu'ya acil şifa diledi.

Vali İpek, kalp krizi geçiren babasının taksi tutarak hastane kapısına geldiğinde 'bana burada iyi bakamazlar, bağırıp çağırıyorlar, kötü davranıyorlar' döndüğünü, aynı akşam vefat ettiğini anlatarak, ''Eskiden hastaneye gitmekten korkan, doktor görmek istemeyen bir durumda iken bu günkü geldiğimiz noktada sadece Bayburt'ta 250 hastanın evde tedavilerini yaptırıyoruz. Allah devletin eksikliğini vermesin demek lazım, sağlıkta çok ciddi gelişme gösterdik, ileride daha iyisi de olacaktır'' diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile