Vali Karadeniz, UNESCO 'Mesir Macunu Festivali' Toplantisina Katildi

Vali Karadeniz, UNESCO 'Mesir Macunu Festivali' Toplantisina Katildi

Manisa Valisi Karadeniz, UNESCO Insanligin Somut Olmayan Kültürel Mirasi Temsili Listesine kaydinin 10. yili vesilesiyle “Mesir Macunu Festivali”nin güncel durumunun degerlendirildigi istisare toplantisina katildi.

Mesir Macunu Festivali’nin UNESCO Insanligin Somut Olmayan Kültürel Mirasi Temsili Listesine kaydinin 10. yili vesilesiyle bir istisare toplantisi gerçeklestirildi.

Video konferans sistemiyle yapilan ve UNESCO Türkiye Milli Komisyon Baskani Prof. Dr. Öcal Oguz’un da katildigi toplantida, Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mehmet Palabiyik Mesir Macunu Festivali’nin Manisa ve Türkiye açisindan önemine degindi.

Toplantida konusan Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Mesir Macunu Festivali’nin Manisa ve Türkiye’nin önemli ve uzun süredir devam eden kadim bir sifa gelenegi oldugunu, dünya üzerinde festivale dönüsen böylesine köklü bir sifa geleneginin bulunmadigini belirterek bu uzun soluklu merhamet, sifa ve beraberlik gelenegini devam ettirmenin önemli bir sorumluluk oldugunu vurguladi. Mesir Macunu Festivali’nin 2012 yilinda UNESCO Insanligin Somut Olmayan Kültürel Mirasi Temsili Listesine alinmasiyla birlikte uluslararasi bir boyuta tasinarak insanligin ortak kültür miraslarindan birisi haline geldigini de söyleyen Vali Karadeniz “UNESCO tarafindan verilen bu kiymetli unvan festivalin daha genis kitlelerce taninmasina, güçlenmesine ve coskusuna katki saglamistir. Bu vesile ile UNESCO sürecinde çalismalari yürüten, katki saglayan, emegi geçenlere ayrica tesekkür ederim. Bizler de bu kiymetli degeri en iyi sekilde muhafaza edip gelecek nesillere aktarmaya ve ülkemizle birlikte tüm dünyaya tanitmaya devam edecegiz. Geçtigimiz yillarda pandemi sebebi ile ara verilen festivalimizi önümüzdeki yil daha coskulu ve daha genis katilimli olarak gerçeklestirecegiz” dedi.

Toplanti, Kültür ve Turizm Bakanligi Arastirma ve Egitim Genel Müdürlügü ile UNESCO Türkiye Milli Komisyonunun Somut Olmayan Kültürel Miras çalismalarina iliskin sunum yapilmasi, katilimcilarin görüs ve önerilerinin alinmasi ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile