Vali Karadeniz Ve Esi Zehra Karadeniz Depremzedelerin Taleplerini Dinledi

Vali Karadeniz Ve Esi Zehra Karadeniz Depremzedelerin Taleplerini Dinledi

Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremler sonrasi tüm Türkiye yaralari sarmaya devam ediyor. Depremin etkiledigi illerden Manisa’ya gelen depremzede vatandaslar KYK yurtlari, misafirhaneler ve evlerde misafir ediliyor. Vali Yasar Karadeniz ve Esi Zehra Karadeniz de deprem bölgesinden Manisa’ya gelen depremzede vatandaslari ziyaret ederek geçmis olsun dileklerini iletmeye, istek ve taleplerini dinlemeye devam ediyor.

Vali Karadeniz ve esi ilk olarak Kahramanmaras’tan Manisa’ya gelen depremzede Mahmut Güngör ve ailesini evlerinde ziyaret etti. Esi ve 3 kiziyla birlikte yasanan deprem sonrasi bölgede kendisine yardimci olan görevli personelin Manisali oldugunu ögrenmesi sonrasi ailesiyle birlikte Manisa’ya gelmeye karar verdigini söyleyen Mahmut Güngör, Manisa’ya gelmekten dolayi çok memnun olduklarini, Manisali vatandaslarin ve görevlilerin kendilerine ailelerinden biri gibi davrandigini belirttigi ziyarette Vali Karadeniz ve Esi Zehra Karadeniz de aileye geçmis olsun dileklerini iletti.

Vali Karadeniz ve Esi Zehra Karadeniz daha sonra Dini Ihtisas Merkezi’nde misafir edilen depremzede vatandaslarla bir araya gelerek geçmis olsun dileklerini iletti, ailelerin istek ve taleplerini dinledi.

6 Subat’ta yasanan deprem felaketinin tüm milletimizi derinden yaraladigini ifade eden Vali Karadeniz, “Tüm milletimiz bu felaketi derinden yasadi ve yasamaya da devam ediyor. Depremin haberi alinir alinmaz bizler oraya ne sekilde destek verecegimiz ile ilgili mevcut planlarimizla uygulamalara geçerken, halkimiz katki sunmak için büyük gayret içerisine girdi. Elbette ki hayatini kaybeden vatandaslarimizi geri getirme sansimiz yok ama tüm bunlarin amaci hayatta kalanlari önce ayakta tutmak, sonra da onlari tekrar evlerinde normal yasantilarina dönünceye kadar temel ihtiyaçlarini gidermek. Bunu yaparken de su mantikla hareket ediyoruz; normal zamanda devlet olarak vatandaslarimiza egitim, saglik, sosyal hizmetler gibi hangi konularda hizmet veriyorsak ayni hizmet kollari ile bu hizmeti sizlere hatta o bölgede kalan insanlara da olabildigince sunmak için su anda 3000’den fazla sadece Manisa’dan kamu görevlimiz ve gönüllümüz o bölgede çalisiyor” diye konustu.

‘Biz büyük bir milletiz yaralarimizi saracagiz’

Millet olarak elbirligi içerisinde bölgede ki yaralarin sarilacagini ifade eden Vali Karadeniz, “Biz büyük bir milletiz ve millet olarak da burada tek gayemiz var sirt sirta, omuz omuza vererek yaralarimizi sarmak. Ben ümit ediyorum ki insallah ülkemiz böyle bir aciyi tekrar yasamasin. 45 binden fazla vatandasimiz hayatini kaybetti. Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Yakinlarina ve sizlere bassagligi diliyorum” dedi.

Depremzede vatandaslarin talep ve isteklerini dinleyen Vali Yasar Karadeniz ve Esi Zehra Karadeniz son olarak Atatürk Olimpik Spor Salonunda bulunan Depremzede Yardim Merkezini de ziyaret ederek çalismalar hakkinda yetkililerden bilgi aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile