Vali Karaloglu, 19 Ekim Muhtarlar Günü Dolayisiyla Muhtarlarla Bir Araya Geldi

Vali Karaloglu, 19 Ekim Muhtarlar Günü Dolayisiyla Muhtarlarla Bir Araya Geldi

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla muhtarlarla bir araya gelen Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, muhtarligin vatandas ile devlet ve vatandas ile kurumlar arasindan köprü oldugunu belirterek, “Diyarbakir’in kaybettigi yillari geri alalim diye ekibimizle birlikte gece gündüz kosturuyoruz Diyarbakir’in hiçbir çözülemeyecek sorunu yok. Hepsini çözeriz. El ele verdigimizde, birbirimize destek oldugumuzda çözemeyecegimiz sorun yok” dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü dolayisiyla muhtarlarla bir araya gelen Diyarbakir Valisi Münir Karaloglu, Valilik Hevsel salonunda toplanti düzenledi.

Toplantida muhtarlara yönelik konusma yapan Vali Karaloglu, muhtarligin vatandas ile devlet arasinda, vatandasla kurumlar arasinda köprü bir meslek oldugunun altini çizerek, “Devletin tasrada sehrin en ücra kösesindeki gören gözüsünüz. Vatandasin da uzanan elisiniz aslinda muhtarlar olarak. Biliyorsunuz Sayin Cumhurbaskanimizin muhtarlarimizla ilgili son dönemde talimatlariyla hem valiliklerimizde hem belediyelerimizde muhtarliklarla ilgili yeni birimler olusturuldu. Muhtarlarimizin kurumlara daha kolay ulasmasi muhtarlarimizin problemlerini daha kolay aktarmasi için yeni birimler olusturduk. Bizim büyüksehir belediyemizde de kirsal daire baskanligi altinda muhtarlik subesi bu is için var. Önemli olan demokratik sistemdeki halkanin en son ucunda olan devlet arasindaki iliskiyi, zinciri saglam tutmak. Bunun için mücadele ediyoruz” dedi.



“Diyarbakir’in hiçbir çözülemeyecek sorunu yok”

Diyarbakir’da huzur ve güven ortaminin devam ettigi çözülmeyecek hiçbir sorunun kalmayacagini ifade eden Vali Karaloglu, “17 ilçenin tamaminda en ücra mahallemizden merkezine kadar her yerde bir faaliyetimizin oldugunu görüyorsunuz zaten, yasiyorsunuz. Bir gayretimiz var. Diyarbakir’in kaybettigi yillari geri alalim diye kosturuyoruz. Ekibimizle beraber. Gece gündüz kosturuyoruz. Elbette ki en büyük yardimcimiz da muhtarlar olarak sizlersiniz. Allah hepinizden razi olsun. Insallah Diyarbakir’imizin bugünü dünden daha iyi, yarin da bundan daha iyi olacak. Yani biz bu yakalamis oldugumuz huzur ve güven ortamini sehrimizde devam ettirdigimiz müddetçe var olan sorunlari çözeriz degerli muhtarlarimiz. Diyarbakir’in hiçbir çözülemeyecek sorunu yok. Hepsini çözeriz. El ele verdigimizde, birbirimize destek oldugumuzda çözemeyecegimiz sorun yok. Vatandasimiz bilsin ki, Diyarbakir’da su anda vali olarak ben ve bize bagli hem kamu kurum ile kurulus, bölge müdürlükleri, hem büyüksehir belediyesi, ilçe belediyeleri her birimiz vatandasimizin emrindeyiz, hizmetindeyiz. Böyle olmaya da devam edecek insallah. Siz de bizim insallah en büyük yardimcimiz olacaksiniz muhtarlar olarak. Vatandasla bizim aramizda köprü olacaksiniz insallah. Ben tekrar Muhtarlar Günü’nüzü kutluyorum. Rabb’im sehrimize, ülkemize sikinti vermesin insallah” diye konustu.

Vali Karaloglu’nun konusmasinin ardindan toplanti basina kapali olarak devam etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile