Vali Karaloğlu Morgedik Barajı İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Vali Karaloğlu Morgedik Barajı İnşaatında İncelemelerde Bulundu

Van Valisi Münir Karaloğlu Erciş ilçesinde ilçesinde yapımı devam eden Morgedik barajı inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı

Van Valisi Münir Karaloğlu Erciş ilçesinde ilçesinde yapımı devam eden Morgedik barajı inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Yapımı tamamlanma aşamasına gelen derivasyon tünelini de gezen Vali Karaloğlu, barajın 2012 yılında bitirileceği müjdesini verdi.
Karayolu ile Erciş'e gelen Van Valisi Münir Karaloğlu, onuruna verilen öğlen yemeğinin ardından inşaatı devam eden Morgedik Barajı inşaatının bulunduğu alana gitti. İlçeye 42 kilometre uzaklıkta bulunan baraj inşaat alanına Erciş Kaymakamı Ferhat Kurtoğlu, Van Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Veli Turan, Erciş 108. Topçu Alay Komutanı Kurmay Albay Yılmaz Yıldırım, Erciş Belediye Başkan Vekili Yavuz Çelik, Van DSİ 17. Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan ile kamu kurum kuruluş amir ve müdürleri ile birlikte gelen Vali Karaloğlu'nu Morgedik Köyü sakinleri köy girişinde karşıladı. Kendisi için kesilecek hayvanı bağışlayan Vali Karaloğlu daha sonra baraj inşaatının bulunduğu alana geldi. Burada şantiye yetkileri ile Van DSİ 17. Bölge Müdürü Mevlüt Pehlivan tarafından Vali Karaloğlu'na baraj çalışmaları hakkında ayrıntılı bir brifing verildi. Harita üzerinde baraj alanını da inceleyen Vali Karaloğlu daha sonra yapımı bu ay sonunda tamamlanacak 342 metre uzunluğundaki derivasyon tünelini gezdi.
Burada basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Van Valisi Karaloğlu, Morgedik Barajı'nın 17 bin 500 hektar alını sulayacağını söyledi. Baraj inşaatının 2012 yılında biteceği müjdesini de veren Karaloğlu, baraj ihalesinin 1996 yılında yapıldığını, 2007 yılına kadar iz ödenekle devam eden barajın bu yıldan sonra hızlandırıldığını anlatarak "Şu an baraj inşaat aşaması yüzde 50-55 seviyelerindedir. En kritik aşaması derivasyon inşaatıdır. İnşallah bir ay içersinde DSİ Bölge müdürünün verdiği bilgiye göre dere suyunu derivasyon tüneline akıtacağız ve inşaat ile ilgili yüklenici firmanın da önü açılmış olacaktır. Söylediğim gibi en kritik aşaması suyun tünele verilme aşamasıdır. Bundan inşaat daha da hızlanacaktır. 2012 yılında baraj tamamlanmış olacak ve 17 bin 500 hektar alanı sulayacaktır. Van Gölü sahillerine kadar gidecek sulama ile birlikte, Van bölgesinde sulu tarımı en iyi bilen 17 köyün hem refahı artacak hem de köylümüzün, çiftçimizin, üreticimizin gelirinde 9,5 kat artış olacaktır. Gerçekten Erciş için, bölge için önemli bir proje. Gidişatından memnunuz. Yüklenici firmamızı kutluyorum" dedi.
Buradaki incelemelerinin ardından Kızılören Köyü'ne geçen Vali Karaloğlu, köylülerle bir süre sohbet edip dert ve isteklerini dinledi. Köy okulunu da gezen Karaloğlu, daha sonra İmamabdal Köyü girişinde aracının önü çocuklar tarafından kesildi. Aracından inen Vali Karaloğlu'na çocuklar tarafından kırlardan toplanan bir demet çiçek verildi. Ellerindeki pankartla validen köylerine okul isteyen çocuklara Vali Karaloğlu çeşitli oyuncaklar vererek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. Daha sonra yol güzergahında bulunan Kızılören Köyü'ne geçen vali, burada köylülerle bir süre sohbet edip kendisine ikram edilen ayranı içti. Ardından Pay Köyü'ne gelen Vali Karaloğlu, Pay Sağlık Ocağı ile Pay YİBO'yu ziyaret etti. Deliçay Jandarma Karakol Komutanlığı'nı da ziyaret eden Vali, Mehmetçiklerle bir süre sohbet etti. Buradan Deliçay Köyü'ne de uğrayan vali, köylülerin dert ve isteklerini dinledikten sonra Keklikova Köyü'ne geçti. Köy muhtarı ve vatandaşlar tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, kendisine ikram edilen ayranı içtikten sonra Pay Köyü Muhtarlığı binasındaki okuma yazma kursuna katılan bayanları ziyaret etti. Halıcılık kursunu da gezen Karaloğlu, akşam saatlerinde ilçe merkezine geldi. Bir süre dinlenen Vali Karaloğlu daha sonra geç saatlerde Van'a hareket etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile