Vali Karaloğlu'ndan 'tünel' müjdesi

Van Valisi Münir Karaloğlu, 2005 yılında Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın katıldığı törenle temeli atılan Van-Tatvan karayolundaki Kuskunkıran Tüneli'n

Van Valisi Münir Karaloğlu, 2005 yılında Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın katıldığı törenle temeli atılan Van-Tatvan karayolundaki Kuskunkıran Tüneli'nin 13 Ocak 2011 tarihinde trafiğe açılacağı müjdesini verdi.

Van'ı batıya bağlayan özellikle kış aylarında meydana gelen kazalarla sürücülerin korkulu rüyası haline gelen Kuskunkıran geçidine Başbakan Erdoğan'ın da katıldığı törenle tünel inşaatına başlanmıştı. 2007 yılında bitirilmesi planlanan, ancak daha önceki yüklenici firmanın zamanında işi bitirememesi ve yaşanan hukuki sorunlar sebebiyle tamamlanamayan 2 bin 100 metrelik tünelde sona yaklaşıldı. Tünel inşaatını yakından takip eden ve daha önce birkaç kez inşaat alanında incelemelerde bulunan Vali Karaloğlu, bu kez beraberinde AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu ve ilgili kamu kurum amirleri ile birlikte yapımı devam eden tüneli inşaatında incelemelerde bulundu. Çizmelerini giyerek tünelin içine giren ve burada çalışmalarla ilgili yetkililerden bilgi alan Karaloğlu, tüneldeki çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini açıklayarak hızlı giden çalışmalardan dolayı da yüklenici firmaya teşekkür etti.

13 Ocak 2011 günü saat 12.00'da Kuskunkıran tünelinin açılışını hep birlikte yapacaklarını belirten Van Valisi Karaloğlu, bunun ötesinde bir tarih kabul etmediklerini ve tüneldeki çalışmaların son aşamaya geldiğini aktardı. Tünel içinde incelemelerde bulunan ve yetkililerden bilgi alan Van Valisi Münir Karaloğlu, tünelin tamamlanması ile birlikte insanların artık Kuskunkıran rampalarında hayatlarını kaybetmeyeceklerini ve daha güvenli bir ulaşım imkanına kavuşacaklarını açıkladı.

TÜNELİN AÇILIŞI 13 OCAK 2011'DE

Tünel çıkışında gazetecilere açıklama yapan Van Valisi Münir Karaloğlu, 2005 yılında yapımına başlanan Kuskunkıran tünelinde son aşamaya gelindiğini açıkladı.

Tünelin açılış tarihini de 13 Ocak 2011 tarihinde yapacaklarını belirten Karaloğlu, şunları söyledi: "Bu tünel daha önce açılacaktı. Maalesef ilk ihaleyi alan firma ile idari firma arasında yaşanan hukuksal sorunlardan dolayı ilk ihaleyi biz geçen sene tasfiye etmek zorunda kalmıştık. Yeni ihalemizi 2010 yılı başında yapmıştık. Ve şu sözü vermiştik. 2010 yılı sonunda inşallah Kuskunkıran tüneli açılacak. Ve Kuskunkıran rampaları, virajları ile vatandaşlarımız için engel olmaktan çıkacak demiştik. Şu anda geliş amacımız çalışmaları yerinde incelemek, denetlemek ve ne aşamada olduğumuzu görmekti. Yıl sonunda vatandaşa verdiğimiz söz çerçevesinde çalışmaların yıl sonunda hem müteahhit firma hem Karayolları Bölge Müdürü'müz ve diğer arkadaşlarımızdan bilgi almak için buradayız. Sevinerek ifade ediyoruz ki tünelin iki yanından ayrı ayrı çalışmalar devam ediyor. Şu anda günde 20 metre tünelin iki yanından beton atıyoruz. Şu anda müteahhit firma verdiği müjde ile bu rakamı 30 metreye çıkaracağını ifade ediyor. Ve yıl sonunda Ocak ayının 13'ünde saat 12.00'da inşallah hep beraber tünelin içerisinden araçlarımızla geçmiş olacağız. Bu tarihi tekrar ediyorum. 13 Ocak 2011'de sizi bekliyoruz. Firmamızdan bu taahhüdü aldık. Bu tarihin sekmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. En son tarihtir. Firma daha önce bitirmeye çalışacaktır. Ama biz her türlü ihtiyatı kullanarak 13 Ocak'ta burada her türlü işleri bitmiş olarak tünelden geçeceğiz. İnşallah tünel bittikten sonra Kuskunkıran kuzuları kırmayacak. Vatandaşlar kar da buzda o rampalarda uğraşmayacak. Vatandaşların yaşam standardı ve konforu gelişecek. Bitlis Van arasındaki sorunlu olan yol çözülmüş olacak. Tatvan Van'a daha yakın olacak. Bölgelerin alt yapıları geliştikçe biz inanıyoruz ki yatırımda daha fazla gelecek. Duble yollar, yapılan hava yolları ile bölgenin alt yapısı güçlendiriliyor. Böylece vatandaşların refahını artırıyoruz."

60 MİLYON TL'YE MAL OLACAK

Toplam tünel aydınlatılması, havalandırması da bittiğinde 60 milyon TL'ye mal olacak. Şu anda delme işlemi için 30 milyon harcandı. 16 – 17 milyon TL beton ve asfalta, 15 milyon TL de havalandırma ışıklandırma ve diğer işlemlere harcanacağı belirtildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile