Vali Karaloğlu Okul İnşaatlarını Denetledi

Vali Karaloğlu Okul İnşaatlarını Denetledi

Van Valisi Münir Karaloğlu, bu yıl içinde 9 lise ve 900 kişilik 4 adet pansiyonun daha hizmete gireceğini belirterek, 'Kırsalda ben okulu bitirip de okumak istiyorum, fakat merkezde kalacak yerim yok' diyen kız ve erkeklerin bu imkanlardan faydalanacağını söyledi

  Van Valisi Münir Karaloğlu , bu yıl içinde 9 lise ve 900 kişilik 4 adet pansiyonun daha hizmete gireceğini belirterek , ' Kırsalda ben okulu bitirip de okumak istiyorum , fakat merkezde kalacak yerim yok ' diyen kız ve erkeklerin bu imkanlardan faydalanacağını söyledi .
Vali Münir Karaloğlu , beraberinde yardımcısı Halil Berk , Bayındırlık ve İskan Müdürü Burhan Eres ve İl Milli Eğitim Müdürü Ali İhsan Sayılır ile birlikte Van merkezde yapımı devam eden 9 lise , 1 ilköğretim okulu , 1 spor salonu ve 4 adet pansiyon , bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezi ( BSRM ) ile toplum merkezi inşaatlarını denetledi . Vali Karaloğlu , bürokratlarıyla birlikte sırayla Özalp karayolu üzerinde bulunan 24 derslikli ilköğretim okulu , Vanlı işadamı Fevzi Şengül ' ün yaptırdığı Halide Edip Adıvar Kız Meslek Lisesi öğrenci pansiyonu , Kalecik Endüstri Meslek Lisesi , personel lojmanı , Erciş yolu üzerinde bulunan Güzel Sanatlar Lisesi , spor lisesi , kapalı spor salonu , öğrenci pansiyonu , Vanlı işadamı Ahmet Yurtsever ' in Selimbey Mahallesi ' nde yaptırdığı Kız Meslek Lisesi , Eminpaşa Mahallesi ' ndeki Ticaret Meslek Lisesi , Hacıbekir Mahallesi ' ndeki Vangölü Endüstri Meslek Lisesi ve öğrenci pansiyonu , Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi arkasındaki Sağlık Meslek Lisesi ve öğrenci pansiyonu , Şerefiye Mahallesi ' ndeki Kız Meslek Lisesi , RTÜK Bölge Müdürlüğü arazisi üzerinde bulunan Bakım ve Sosyal Rehabilitasyon Merkezi ( BSRM ) ile Sebze Hali karşısındaki toplum merkezi ' ni denetledi . İşçilik ve malzeme kalitesi noktasında yüklenici firma yetkililerini uyaran Vali Karaloğlu , özellikle okul ve pansiyonların yeni eğitim ve öğretim sezonuna yetiştirilmesini istedi .
Yaklaşık 6 saat süren inşaat denetimleri sonrası bir açıklama yapan Vali Karaloğlu , kamunun son yılardaki önemli yatırımlarına dikkat çekti . Van merkezdeki ilköğretim okullarında fiziki anlamda bir sorunun olmadığını belirten Karaloğlu , ancak köylerde ek derslikler konusundaki eksikliklerin devam ettiğini , bu sorunu da gidermeye çalıştıklarını kaydetti . Fiziki gelişmelere paralel olarak Van ' ın orta öğretimdeki çağ nüfusunun okullaşma oranında sıkıntıların devam ettiğini anımsatan Karaloğlu , inşaatı devam eden 9 adet lisenin hizmete girmesiyle birlikte önümüzdeki yıldan itibaren hedefe ulaşılacağını belirtti . Van ' da meslek liseleri sayılarını artırmak istediklerini ifade eden Karaloğlu , " Çocuklarımızı ağırlıklı olarak bir meslek sahibi olsunlar diye meslek liselerine gitmelerini arzu ediyoruz . Özellikle kırsal kesimde ilköğretimi bitirip de ' ben okumak istiyorum . Fakat merkezde kalacak yerim yok ' diyen kız ve erkek öğrencilerimiz için yeni yapılan Kız Meslek Lisesi , Endüstri Meslek Lisesi ve Sağlık Meslek Lisesi pansiyonları bu yıl çocuklarımızın okumaları için iyi bir imkan . O çocuklarımızın velileri mutlaka milli eğitim müdürlüğümüzle işbirliği yapsınlar . Onların hepsini alabilecek kadar pansiyonu yetiştirmeye çalışıyoruz " dedi .
Şu anda kamunun Van ' da çok ciddi bir yatırımının olduğunu , bunların mimarının da Vanlı eski Milli Eğitim Bakanı Doç . Dr . Hüseyin Çelik olduğunu anımsatan Karaloğlu , " Aynı yıl içinde 9 tane lisenin yapılıyor olması Van için bir şans . Bu şansıda sağlayan bir önceki dönemin Milli Eğitim Bakanımızın Vanlı olmasıdır . Sayın bakanımızın daha önceki hizmetlerde olduğu gibi bunda da çok büyük katkısı var . Ben de Van halkı adına sayın bakanımıza teşekkür ediyorum . Büyük emekleri var . O emekler inşallah bu yıl meyvesini verecek . Daha çok çocuğumuz ilköğretimden sonra ortaöğretime devam edecek . Daha çok çocuğumuz kırsaldan şehir merkezine gelip pansiyonlarda kalarak okuma şansı bulacak . Biz de bu inşaatları sıkı bir denetimle takip ederek inşallah onları eylül ayına yetiştirmeyi planlıyoruz " dedi .
Vali Karaloğlu , bu arada mahallelerde çıktığı inşaat denetimlerinde de gördüğü çocukları yanına çağırarak önce okumaları için tavsiyelerde bulundu , ardından da çikolata ve oyuncak dağıttı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile