Vali Kenan Çiftçi:

Vali Kenan Çiftçi:

Kütahya Kadın Girişimciler İl Kurulu İcra Komitesi Başkan ve Yönetim Kurulu üyeleri, Vali Kenan Çiftçi'ye nezaket ziyaretinde bulundular.

Ziyarette, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı bünyesinde 2007 yılında atanmış olarak göreve başladıklarını ve bunun 4 yılda bir seçimlerle yenilendiğini anlatan Başkan Sevim Güral Olgun, “Biz, ilçeler dahil yaklaşık 2500 kadına girişimcilik ruhunu aşılamak ve rol modellerle bir araya getirme çalışmalarında bulunduk. Bu dönem seçilmiş olmanın bir farklılığı olmalı ve benim en büyük hayalim mevcut girişimci kadını desteklemek. Onların istihdam yaratmalarını sağlamak, dolayısıyla da KOBİ ayarındaki kadın girişimcilerimizi güçlendirmek istiyoruz. Kadınlarımızı KOBİ sektöründen çıkartıp yükseltmeyi hedefliyorum. 2023'de Dünyanın 10. ekonomisine sahip ülke olmak için mücadele verirken kadını güçlendirmeden bunu yakalamamız mümkün değil” dedi.

"HEDEF İLK 10" Kütahya'nın kaderini değiştirmek için hep dışarıdan yatırımcı istendiğini ifade eden Olgun sözlerine şöyle devam etti: “Kütahya'nın kaderini değiştirmek için Kütahya'nın dışındaki yatırımcıyı bekliyoruz. Neden mevcut Kütahya'lı yatırımcılarımızı destekleyerek onları büyüterek, onların iş güçlerini artırarak, bunları planlayıp hayal etmiyoruz. Biz mevcut Kütahya'daki yatırımcımızı desteklersek biz Kütahya'nın kaderini değiştireceğimize inanıyorum. Ama bunun en önemlisi de kadınlara bu şansın verilmesi ve kadınların desteklenmesi. Özellikle OSB'ye kadın girişimci geldiğinde pozitif ayrımcılık yaparak yer tahsis edilmesi, onların yolunu ve ufkunu açmak, desteklemek ve 2023'e Dünyanın 10'cu ekonomisi olarak girmemizi sağlamayı arzu ediyorum. Dolayısıyla da yerel yönetimlerden destek bekliyoruz.” "KADIN HAYATIMIZIN HER ALANINDA VAR" Kendisinin de gönlünden geçenin kadınların topluma girmeleri, kadınların sosyal hayatın içinde olmaları ve kadınların her türlü problemle ilgilenmelerinin olduğunu belirten Vali Kenan Çiftçi; “İşin aslına bakarsak zaten kadınlar her türlü problemle ilgileniyorlar. Anneler hem analık hemde babalık yapıyor. 'Eğitimde kız erkek eşit olmalı ve kız çocuklarımız eğitimli olmalı ve bunlar eğitim almalı okumalı' dedik ve bunu yaptık. Ama halen istediğimiz ve arzu ettiğimiz noktaya geldiğimizi söylememiz zor. Bizim komisyonlarımız var mesela eğitimde buna Benchmarking diyoruz. Burada bir bayan var, Müftülükte komisyonumuz var burada da 2 bayan var. Bunların yarı yarıya olması lazım. Çünkü toplumumuzun yarısı bayan. Empati kuralım diyoruz ve bu kendinizi onun yerine koymaktır. Pekala 'bir kadının yerine erkek mi kendisini koyabilir? Yoksa kadın mı kendisini rahat koyabilir?' Dolayısıyla kadını anlamak için bir kadın olmalı. Bizim hayatımızın her parçasında kadının rol ve yer alması gerekiyor. Bununla ilgili de hakikaten ciddi çalışmalar var” diye konuştu.

"GELİŞME GÖSTERMELİYİZ" Kadındaki girişimcilik ruhu ile ilgili KİŞGEM'de pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Vali Kenan Çiftçi, sözlerine şöyle devam etti: “Erkeklerde KİŞGEM'e müracaat ediyor ama biz kadınlara öncelik veriyoruz. Girişimcilikle ilgili hem sizlerin katkılarıyla hemde İşkur ve Milli Eğitimin katkılarıyla bayanlarımıza girişimcilik kursları vermeye başladık. KOBİ'lerle ilgili KOBİ desteklenmesi ile ilgili bilgiler veriyoruz. Dünyanın 10. büyük ekonomisi Ankara'nın rolü, biz buna destek verelim ama biz Kütahya olarak 81 ilden ilk 10'a girmenin mücadelesini verelim. Daha fazla yatırım yapalım, başka markalar getirelim, mimarlık ofisimiz varsa yanına danışmanlık açalım, tuğla fabrikamız varsa ikinciyi açalım. Yani bizlerde büyük gelişme göstermeliyiz. Bununla ilgili yatırım yapmak isteyen kim olursa olsun mevzuat ve kanunlar buna müsaitse biz sonuna kadar destekleriz. Tercih etmemiz gerekiyorsa da pozitif ayrımcılık olarak bayanı tercih ediyoruz. Ama hedefimiz Kütahya olarak 40'lı sıralardayız bunu ilk 10'a getirelim. Bizim o kadar yeraltı kaynaklarımız var ki, turizm potansiyeli termal kaplıcalarımızın olduğu alanlar var ki bunlar tanıtımla ve insanların bir araya gelmesi ile oluyor. Bazen teşviklerin rolü çok oluyor diyorlar ama asıl olan oradaki insanların omuz omuza verip bir şeyler yapması ve o birlikteliğin oluşması ile oluyor. O güç birliğini oluşturduğunuz zaman diğer insanlarda yatırım için zaten geliyor” şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile