Vali Kizilkaya Yagistan Ev Ve Is Yerlerini Su Basan Vatandaslari Yalniz Birakmadi

Vali Kizilkaya Yagistan Ev Ve Is Yerlerini Su Basan Vatandaslari Yalniz Birakmadi

Vali Dr. Kemal Kizilkaya, yagistan ev ve is yerlerini su basan vatandaslari yalniz birakmadi. Sahada çesitli incelemelerde bulunan Vali Kizilkaya, 112 Acil Çagri Merkezi’ne ilk belirlemelere göre 588 çagri geldigini ifade ederek, “487 kisiden olusan 129 ekibimiz 125 is makinesiyle gelen ihbarlara aninda karsilik vererek sahaya inmistir” dedi.

Bilecik Valisi Dr. Kemal Kizilkaya, Bilecik’te yasanan kuvvetli saganak yagis nedeniyle Il Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulunu toplayarak durum degerlendirmesi yapti ve ardindan ev ve is yerlerini su basan vatandaslari ziyaret etti. Il Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu’nda kurum amirlerinden detayli bilgi alarak çalismalara dair talimatlarda bulunan Vali Kizilkaya, toplantinin ardindan Bilecik Merkez’de; menfez, logar ve kanalizasyon tasmasi sonucu ev ve is yerlerini su basan esnaf ve haneleri ziyaret ederek geçmis olsun dileklerini iletti. Sahada is makineleriyle ve destek personeliyle yürütülen çalismalari birebir takip eden Vali Kizilkaya, kuvvetli yagisin meydana getirdigi hasari ortadan kaldirmak için mücadele eden ekiplere kolayliklar diledi.

“487 kisiden olusan 129 ekibimiz 125 is makinesiyle gelen ihbarlara aninda karsilik vererek sahaya inmistir”

Metrekareye 42,2 kg yagis düstügünü ve yagislarin devam edebilecegi ihtimaline karsin vatandaslarimizin tedbirlerini almalari gerektigini vurgulayan Vali Kizilkaya yaptigi açiklamada; “Bilecik’imizde etkili olan yagis nedeniyle 112 Acil Çagri Merkezi’mize ilk belirlemelere göre 588 çagri gelmistir. Su baskinlari, çati uçmasi, agaç devrilmesi, mahsur kalma, karayollarinda su ve malzeme birikintisi ve elektrik kesintisi gibi ihbarlarin geldigi 112 Acil Çagri Merkezi’mizde ilgili kurumlar aninda teyakkuz haline geçerek öncelik sirasina göre taleplere karsilik vermistir. 487 kisiden olusan 129 ekibimiz 125 is makinesiyle gelen ihbarlara aninda karsilik vererek sahaya inmistir. Il AFAD Merkezimiz 7/24 çalisma esasina geçerek hemsehrilerimizin ihtiyaci halinde her an hizmetlerine hazir olarak beklemektedir. Yasanan olaylar bizleri her ne kadar üzse de can kaybinin olmamasi tek tesellimiz olmustur. Bir kez daha tüm hemsehrilerimze geçmis olsun diyor ihtiyaç halinde 112’yi hemen aramalarinin altini çiziyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile