Vali Koltuguna Oturdu, Çocuk Taraftarlar Için Statlarda Çirkin Tezahürata Son Verilmesini Istedi

Vali Koltuguna Oturdu, Çocuk Taraftarlar Için Statlarda Çirkin Tezahürata Son Verilmesini Istedi

Çorum’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami’nda Vali Doç. Dr. Zülkif Dagli’nin koltuguna oturan 4. sinif ögrencisi Ayse Nefin Ölçüm, çocuk taraftarlarin Çorum FK maçlarini güvenli izleyebilmesi için statlarda çirkin ve kötü tezahürata son verilmesini istedi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami ziyaretleri çerçevesinde Vali Zülkif Dagli, Valilik makamini temsili olarak Fatih Sultan Mehmet Ilkokulu 4. sinif ögrencisi Ayse Nefin Ölçüm’e devretti. Valilik makamina gelen temsili ögrencilere Il Milli Egitim Müdürü Abdullah Kodek, Fatih Sultan Mehmet Ilkokulu Müdürü Mustafa Fuçular, sinif ögretmeni Selma Iren ve okul ögrencilerinden Ismail Ege Erten eslik etti.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayraminin 104. yilini sevinçle kutladiklarini dile getiren Ölçüm, “Bugün bir çocugun bile vali koltuguna oturabildigi demokrasinin gücünü tüm dünyaya gösterdigimiz bir gün. Bana bu firsati veren Sayin Valimiz ve ögretmenlerimize tesekkür ediyorum. Çocuklarin egitim, saglik, güvenlik haklarini korumak ve gelecege umutla bakmalarini saglamak için hep beraber çaba göstermeliyiz. Bugünün valisi olarak birkaç talebimi dile getirmek, diger talimatlarimi da yazili vermek istiyorum. Okulumuzun bahçesine bir oyun parki yapilmasini istiyorum. Okul servislerinin daha sik denetlenmesini ve ayrica trafikteki diger araçlarin okul servislerine karsi daha saygili olmasini istiyorum. Tüm okullara içi genis ve ferah, kapisi sürekli açik aktif kütüphaneler istiyorum” diye konustu.



Statlardaki kötü tezahürata dikkat çekti

Temsili olarak Valilik makamina oturan Ölçüm, ayrica statlardaki çirkin ve kötü tezahürata dikkat çekti. Çorum FK maçlarinda çocuk taraftarlarin maçi güvenle izleyebilmesi için argo kelimeler kullanilmayan maçlar istedigini belirten Ölçüm, Çorum FK Baskani Oguzhan Yalçin ile telefonda görüstü.

Çorum FK maçlarina gitmek istedigini dile getiren Ölçüm, “Argo kelimeler kullanildigi için gidemiyorum. Bu yüzden argo kelimeler kullanilmayan maçlar istiyorum. Maçlarda argo kelimelerin kullanilmamasini istiyorum” diye konustu.

Hassasiyetinden dolayi Ölçüm’e tesekkür eden Yalçin, bununla ilgili taraftar gruplari ve kulüp yöneticileri görüsecegini ifade etti.

Yalçin, ayrica önümüzdeki hafta oynanacak olan Çorum FK- Sanliurfaspor maçinda çocuk taraftarlari agirlayacagini ifade etti.

Ölçüm, son olarak gelecek yil valilik koltuguna oturacak ögrencinin daha çok çocugun sesi olabilmesi amaciyla Milli Egitim Abdullah Kodek’in tüm çocuklarin taleplerini derlemesini ve en fazla talep edilen 10 konuyu 22 Nisan 2025 tarihine kadar hazirlayip raporlamasini istedi.

Vali Zülkif Dagli da, taleplerin tamamini not aldiklarini belirterek, “Ilgili kurumlara bu konuda yazi yazacagiz. Özellikle her çocugumuzun, ’bu sehri sen yönetmis olsaydin ne yapardin’ seklindeki çalisma çok güzel ve önemli bir çalisma. Bunu hemen uygulamaya baslayalim. Çocuklarimizin gözüyle Çorum nasil olmali, eksiklerimiz neler, onlarin talepleri neler bunlari biz daha fazla dikkate alma adina bu projeyi hemen baslatiyoruz” ifadelerini kullandi.

Ziyaret sonunda Vali Dagli çocuklara hediyeler verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile