Vali Kösger Açiklamasi 'Bagimliliga Feda Edilecek Tek Bir Ferdimiz Yok'

Vali Kösger Açiklamasi 'Bagimliliga Feda Edilecek Tek Bir Ferdimiz Yok'

Adana Valisi Yavuz Selim Kösger, tüm kurumlarla birlikte bagimlilikla mücadeleye devam edeceklerini belirterek, “Bagimliliga feda edilecek tek bir ferdimiz yok ve bu konudaki mücadelemiz titizlikle sürdürülecek” dedi.

Bagimlilikla Mücadele Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi, Vali Yavuz Selim Kösger’in baskanliginda yapildi. Toplantiya Vali Kösger’in yani sira; Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Göktürk Boyvadaoglu, Cumhuriyet Bassavcisi Bilal Gümüs, Vali Yardimcisi Huriye Küpeli Kan, ilçe kaymakamlari, ilçe belediye baskanlari ile kamu kurum ve sivil toplum kuruluslarinin temsilcileri katildi.

Koordinasyon kurulu üyesi kuruluslarin yaptigi sunumlarla baslayan toplantida bir degerlendirmede bulunan Vali Kösger, toplumu tehdit eden ve vatandaslari olumsuz yönde etkileyen bagimlilik ve bagimlilikla mücadele konusunda daha etkin mücadele edilmesi gerektiginin altini çizdi.

Toplumu yakindan ilgilendiren bagimlilikla basa çikmak için bu mücadelede görev alan herkesin hassasiyet göstermesi ve is birligi içinde hareket etmesi gerektigini söyleyen Vali Kösger, “Bu konuda tüm kurumlarimizla birlikte, topyekun seferberlik anlayisiyla mücadelemizi sürdürerek üzerimize düsen görevi en iyi sekilde yapma gayreti içerisindeyiz. Ancak aile, toplum ve çevrenin destegiyle bagimlilik illetinin karsisinda durarak evlatlarimizi koruyabiliriz” dedi.

Bagimlilikla mücadelede özellikle gençlerin zararli ve kötü aliskanliklardan uzak tutulmasi için çok önemli çalismalarin yürütüldügünü söyleyen Vali Kösger, “Bagimlilik, sadece bireyleri degil, ayni zamanda aileleri, toplumumuzu ve ekonomimizi olumsuz yönde etkilemektedir. Biz, türü ne olursa olsun insani ve toplumu pençesine alan her türlü bagimliliga karsiyiz ama özellikle uyusturucu ile mücadeleye ayri bir önem veriyoruz. Bu mücadeleye tüm kurumlarimizla birlikte azim ve kararlilikla devam edecegiz. Çünkü bagimliliga feda edilecek tek bir ferdimiz yok ve bu konudaki mücadelemiz titizlikle sürdürülecektir” ifadelerini kullandi.

Görüs alisverisiyle devam eden toplanti, yapilan degerlendirmelerin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile