Vali Kösger Karpuzu Kesip Göbegini Yedi, Isçilerle Birlikte Kamyona Yükleme Yapti

Vali Kösger Karpuzu Kesip Göbegini Yedi, Isçilerle Birlikte Kamyona Yükleme Yapti

Adana Valisi Yavuz Selim Kösger, karpuz hasadi sonrasi bir karpuzu kesip göbegini yedi, isçilerle birlikte kamyona yükleme yapti.

Vali Kösger, Türkiye’nin ilk turfanda karpuzu hasadina katildi.

Kösger, isçilerle birlikte hasat yaptiktan sonra bir karpuzu da biçakla kesti. Kalite kontrolü yapan Kösger, karpuzun en güzel yeri olan göbeginin de tadina bakti. Isçiler Kösger’i "Sekeri olan yemesin" diye espri yaparak uyardi. Vali Kösger, karpuz tadiminin ardindan üreticilerle birlikte araçlara yükleme yapti.

"Türkiye’deki karpuzun 5’te biri Adana’da üretiliyor"

Karpuz hasadinin çiftçilere ve kente hayirli olmasi temennisinde bulunan Kösger, "Çiftçilerimize ve tüm Adana’ya bereketli bir sezon diliyoruz. 10 Mayis itibariyla genelde Adana’da karpuz sezonu açilisi yapiliyor. Türkiye’deki karpuzun yaklasik 5’te biri Adana’da üretiliyor. Adana zaten karpuz konusunda marka olmus bir sehir. Biraz evvel tadimini da yaptik. Çok lezzetli aromasi ve kendine özgü tadiyla Adana karpuzu Türkiye’de kendine hakli bir söhret elde etmis durumda. Bu sezon da ayni sekilde karpuzumuzun daha önceden kazandigi söhreti devam ettirerek bereketli bir sezon geçirecegimizi tahmin ediyorum" seklinde konustu.



Erken hasadi denetlemek üzere timler olusturuldu

Adana karpuzunun kalitesinde düsüs meydana gelmemesi ve en güzel hali ile tezgahlarda yerini almasini amaçladiklarini belirten Kösger, "Karpuzun erken hasadini ve olgunlasmadan tezgaha çikmasini engellemek üzerine Ilçe Tarim Müdürlügü ekiplerimizin olusturduklari timler var, onlar kontrol ediyorlar. Adana karpuzumuzun hak ettigi söhreti zedelememek için üreticilerimizin de daha itinali davranmalarini beliyoruz. Erken kesim ve erken hasat kendileri için de markalasmis Adana karpuzu için de zarar demek. Son derece güzel, lezzetli, aromali ve Adana karpuzunun adina yakisir bir sekilde hasat edildigini gördük. Tüm çiftçilerimize bereketli bir sezon diliyorum" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile