Vali Lekesiz’den Atso’ya Ziyaret

Vali Lekesiz’den Atso’ya Ziyaret

Hatay Valisi M.Celalettin Lekesiz, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO)Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin’e ziyarette bulundu. Lekesiz, ATSO Başkanı Çinçin, ATSO Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak ve üyelerle sohbet ederek talepleri dinledi.


ATSO toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette konuşan Vali Lekesiz, yeni yönetime görevlerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Dünyanın GSMH’sının 75 trilyon dolar, ülkenin GSMH’sının 775 milyar dolar, Hatay’ın ise yaklaşık 16 milyar dolar olduğunu ifade eden Lekesiz, "İlimizin, Türkiye’nin toplam GSMH’sına yaptığı katkıya bakıldığında fevkalade iyi olduğunu görüyoruz. 2001 yılında Türkiye’nin en büyük 500 firması içerisinde ilimizden 4 firma yer alırken bu sayı 2012 yılı sonunda 12’ye yükseldi. İlimiz 2000 yılı başlarında tüketilen enerji miktarı açısından 14. sırada iken bugün 6. sıraya geldi. Türkiye’nin enerji tüketimi yıllık yüzde 10 büyüyor, Hatay’ın enerji tüketimi ise yüzde 20’lercivarında büyüyor" dedi.

ATSO Başkanı Çinçin, Vali Lekesiz'in ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğunu ifade ederek daire müdürlerine de üyelerin sorularını yanıtladıkları için ayrıca teşekkür etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile