Vali LGS'de Basarili Olan Ögrencileri Ödüllendirdi

Vali LGS'de Basarili Olan Ögrencileri Ödüllendirdi

Sivas Valisi Salih Ayhan, LGS sinavinda il genelinde ilk üçe giren ögrencileri makaminda kabul ederek çesitli hediyeler takdim etti.

Sivas Valisi Salih Ayhan, Il Mili Egitim Müdürü Ebubekir Siddik Savasçi’yi ve 2021 Liselere Giris Sinavinda (LGS) Sivas ilinde 1’inci olan Elif Ipek Ulusoy, 2’inci olan Saima Rana Gülez ve 3’üncü olan Irfan Göçer’i aileleri ile birlikte makaminda kabul etti. Ögrenci ve velileri kutlayan Vali Salih Ayhan, ilk 10 bine giren 136 ögrenciyi de ödüllendireceklerini ifade etti.

Ilimizin 2019 Liselere Giris Sinavi’nda Türkiye ortalamasinin altinda oldugunu belirten Vali Ayhan, bu süreçten sonra bir durum degerlendirmesi yaparak 2 yildir yürütülen Kurslarda Ögretimin Planlanmasi ve Rehberlikte Üstünlesme (KÖPRÜ) Projesi’nin hayata geçtigini animsatti. 2020 yilinda Türkiye ortalamasinin 10 puan üzerine çiktiklarini vurgulayan Vali Salih Ayhan, geçen yil iki birinci çikardiklarini söyledi.

2021 yilinda izleme sinavlarini, yüz yüze sinav ve çevrimiçi sinav sayilarini artirdiklarini belirten Vali Ayhan, materyal destegi ile birlikte DYK’larin da içinin zenginlestirildigini dile getirerek, ögretmenlerin ve ögrenci ailelerinin birlikteligi ile 2021 yilinda Türkiye ortalamasinin 13 puan üzerine çiktiklarini ifade etti.

Sivas LGS’de Ilk 10 Içerisinde”

Ilimizdeki sonuçlarin Sivas’i ülke genelinde ilk 10’a tasidigini belirten Vali Salih Ayhan, “2020 yilinda ilk 10 bine giren ögrenci sayimiz 121 iken bu sene 136’ya ulasti. Il genelinde ilk 150’ye giren ilçe ve köylerdeki ögrenci sayisi 9 kisiydi. Geçen yil 22’ye çikti. Bu yil da 25’e çikti. Il genelinde basari çitasi yükseliyor, okullar arasindaki egitim farki da kapaniyor” dedi.

“250 Bin Kitabi Ögrencilerle Bulusturduk”

Kitap okuma projesinin de egitime ve basariya büyük katki sagladigini belirten Vali Ayhan, “Bu sinavda çok kitap okuyan daha basarili olur. Bir yil içerisinde yaklasik 250 bin kitabi çocuklarimiz ile bulusturduk. Ilimiz bir önceki yila göre basarisini artirdi ve ülkemizdeki en basarili iller arasina girdi” diye konustu.

Sivas, Egitim Sehri Olma Yolunda Emin Adimlarla Ilerliyor”

Egitimde fiziki altyapinin çok iyi oldugunu vurgulayan Vali Ayhan, “Ülkemizin en iyi okullari Sivas’ta. Ögretmenlerimiz ve okul-aile birligi güzel bir birliktelik sergiliyor. Sivas egitim sehri olma yolunda emin adimlarla ilerliyor. Basta Il Milli Egitim Müdürlügü olmak üzere idarecilerimize, ögretmenlerimize, ögrencilerimize ve ailelerine çok tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Çocuklarin gelecegimizin teminati oldugunu belirten Vali Ayhan, ilimize ait bir sözü animsatarak “Bir çocugu anasinin tavasi, babasinin kesesi, hocasinin nefesi, çocugun da hevesi okutur. Tekrar çocuklarimizi tebrik ediyor, basarilar diliyorum” seklinde konustu.

Konusmanin ardindan Vali Ayhan, ögrencilere çesitli hediyeler takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile