Vali Memis Açiklamasi Hepimiz Onlara Sahip Çikmak Zorundayiz

Vali Memis Açiklamasi Hepimiz Onlara Sahip Çikmak Zorundayiz

Engelli bireylerimizin toplumsal yasamda hosgörü ile karsilanan, seven, sevilen, üreten vatandaslar olmasi için destek olunmasi gerektigini söyleyen Erzurum Valisi Okay Memis, “Toplumun önemli bir parçasini olusturan engelli vatandaslarin sorunlarina dikkat çekerek gündeme getirildigi, hayata onlarin penceresinden bakilarak toplumsal bilinç ve farkindalik olusturulmasi amaciyla, Birlesmis Milletler üyesi tüm ülkelerde oldugu gibi ülkemizde de 10-16 Mayis tarihleri “Engelliler Haftasi” olarak kutlanmaktadir. Mutlu ve huzurlu bir toplumun en önemli sartlarindan birisi de tüm bireylerin haklardan esit yararlanmasidir. Engellilere sahip çikmak, sorunlarinin çözümüne katkida bulunmak ve yasamlarini kolaylastirici önlemler almak, hepimizin üzerine düsen vazifedir. Engelli kardeslerimize toplumun bir parçasi olduklari hissettirilmelidir.” dedi.

“Devletimiz gerekenleri her zaman yapiyor”

Engellilere, toplumun her kesiminin sahip çikmasi ve hayata kazandirilmasi gerektigini vurgulayan Vali Memis, “Kimseye muhtaç olmadan üretken duruma gelmeleri yönünde çalismalarin yapilmasi, toplumsal ve kamusal destegin verilmesi ile istihdam imkânlarinin da olusturulmasi gerekmektedir. Devletimiz bu kapsamda, engelli vatandaslarimizin toplumla bütünlesmeleri, is gücüne katilimlari, huzur ve refah içinde yasamlarini sürdürebilmeleri için yapmis oldugu yasal düzenlemelerle; özel egitime ihtiyaci olanlarin da özel egitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanmalari, agir engelli vatandaslarimizin yasadiklari ortamlarda yakinlari tarafindan bakilmalari için bakim ücreti ödenmesi, sosyal güvencesi olmayanlara aylik baglanmasi, kendi namina çalisanlara ve bakima muhtaç engelli çocugu olan annelere erken emeklilik imkani, kamu ve özel sektörde is imkani ile engelli gençlere yönelik sinavlar gerçeklestirerek, pozitif ayrimcilik saglamistir.” seklinde konustu.

“Basarilari ile gurur duyuyoruz”

Erzurum Valisi Okay Memis yaptigi açiklamayi söyle tamamladi “Özellikle su hususu da vurgulamak isterim. Kardeslerimiz, durum ve konumlarina göre, hiçbir engel tanimadan pek çok sanat dalinda özveri ve gayretle çalisarak eserler vermektedirler. Ayrica, yine birçok sportif faaliyetlerde de bulunarak, bu alanlarda ülke ve dünya çapinda üstün basarilara imza attiklarini gururla görmekteyiz. Bu duygu ve düsüncelerle, tüm engelli vatandaslarimizin “10-16 Mayis Engelliler Haftasi’ni” kutluyor, degerli ailelerine en kalbi duygularimla saglik, mutluluk ve huzurlu bir yasam diliyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile