Vali Musa Çolak: Çocuklarımız bizim aynalarımızdır

Siirt Merkez Mehmetçik İlköğretim Okulunda, '7-19 yaş Aile Eğitimi Programı'nı başarıyla tamamlayan 22 aileye sertifikaları, Polisevinde düzenlenen tö

Siirt Merkez Mehmetçik İlköğretim Okulunda, '7-19 yaş Aile Eğitimi Programı'nı başarıyla tamamlayan 22 aileye sertifikaları, Polisevinde düzenlenen törende verildi.

Sertifika törenine, Siirt Valisi Musa Çolak, İl Milli Eğitim Müdürü T. Fikret Eteker, Mehmetçik İlköğretim okulu Müdürü Mahfuz Yılmaz, Öğrenci Velileri, öğretmenler ve diğer yetkililer katıldı. 7-19 yaş Aile Eğitimi Programı ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan slayt gösterisi ardından, daha sonra eğitimlerini tamamlayan öğrenci velilerine, Vali Musa Çolak tarafından sertifikaları törenle verildi.

Sertifika töreninde açıklamalarda bulunan Vali Musa Çolak, "Hükümetimiz tarafından Avrupa Birliği'nin Mali Katkısı ve Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF)' nun teknik destekleri ile yürütülmekte olan 7-19 yaş Aile Eğitimi Programı, ilimizde, rehber öğretmenlerimiz tarafından görev yaptıkları, Mehmetçik İlköğretim Okulu ile Şehit Polis Hayrettin Şişman İlköğretim okulunda uygulanıyor. İlimiz Merkez Mehmetçik İlköğretim Okulunda uygulanan eğitim programına, 22 veli katılmış olup, eğitimlerini başarıyla tamamlamışlardır. Bu projenin hedefi; Anne, baba, çocuk ve ergen ilişkisini güçlendirerek, çocuğun ve gencin var olan potansiyelini gerçekleştirmesini sağlamak, çocuk haklarına, cinsiyet ayrımcılığına karşı duyarlı olmayı ve kişisel güçlenmeden yola çıkarak, toplumsal güçlenmeye de katkı sağlar. Ayrıca içinde yaşadığımız kültürdeki ailenin güçlü yanlarına duyarlı ve uygun olmayı hedeflemektedir. Unutmayınız ki çocuklar bizim aynalarımızdır. Bizim söylediklerimizden çok yaptıklarımızı yaparlar. Bunun için çocuklarımızı ve gelişim özelliklerini tanımaya çalışmak ve ona göre davranmak son derece önemlidir. Çocuklarımızın daha iyi korunduğu bir dünya yaratılması adına,programa emeği geçen herkese teşekkür ederim." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile