Vali Musa Isin Açiklamasi 'Annelerimize Duydugumuz Saygi Ve Sevgi, Saglam Ve Huzurlu Bir Toplumun Temelini Olusturur'

Vali Musa Isin Açiklamasi 'Annelerimize Duydugumuz Saygi Ve Sevgi, Saglam Ve Huzurlu Bir Toplumun Temelini Olusturur'

Kütahya Valisi Musa Isin, "Gelecegimizin teminati olan çocuklarimizin yetismesinde annelerimizin rolü ve sorumlulugu yadsinamaz bir gerçektir. Toplumumuzun temel yapi taslari olan anneler, gelecegimizi sekillendiren önemli bir güçtür" dedi.

Anneler günü dolayisiyla yazili bir açiklama yapan Vali Isin, devletin anneleri toplumda hak ettikleri degeri görmeleri ve daha iyi yasam kosullarina sahip olmalari için yasal düzenlemeler yaptigini ifade etti.

Isin, "Annelik, insanligin varolusundan beri kutsal ve saygi duyulan bir kavram olmustur. Annelerimiz, yasamin yani sira sevgi, sefkat, merhamet ve insani degerleri de bizlere asilayan, varligimizin temelini olusturan önemli varliklardir. Gelecegimizin teminati olan çocuklarimizin yetismesinde annelerimizin rolü ve sorumlulugu yadsinamaz bir gerçektir. Toplumumuzun temel yapi taslari olan anneler, gelecegimizi sekillendiren önemli bir güçtür. Annelerimizin fedakarliklarini ve emegini hiçbir maddi degerle ölçmek mümkün degildir. Onlara gösterebilecegimiz en büyük saygi ve sevgi, sadece özel günlerde degil, her daim yanlarinda olarak ve deger verdigimizi göstererek hayatlarini kolaylastirmak ve bunu içtenlikle ifade etmektir. Annelerimize duydugumuz saygi ve sevgi, saglam ve huzurlu bir toplumun temelini olusturur. Peygamber Efendimizin ’Cennet, analarin ayaklari altindadir’ hadis-i serifi, Islam dininin annelere verdigi önemi açikça ortaya koymaktadir. Bu bilinçle annelerimize saygi duymak, onlari sevgi ve sefkatle kucaklamak dinimizin geregidir. Devletimiz de annelerimizin toplumda hak ettikleri degeri görmeleri ve daha iyi yasam kosullarina sahip olmalari için yasal düzenlemeler yapmaktadir. Annelerimizin yasam standartlarini yükseltmek ve onlara daha mutlu bir hayat sunmak toplum olarak hepimizin en önemli sorumluluklarindan biridir. Basta sehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutlar, saglik ve esenlikler dilerim" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile