Vali Öner: IMF'siz bir Türkiye AB'ye karşı rüştünü ispatlamıştır

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Türkiye'nin İMF'siz yoluna devam etmesinin AB'ye karşı rüştünü ispat anlamına geldiğini söyledi.

Cihan'a açı

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Türkiye'nin İMF'siz yoluna devam etmesinin AB'ye karşı rüştünü ispat anlamına geldiğini söyledi.

Cihan'a açıklama yapan Vali Öner, Türkiye'nin AB'ye girme sürecinde bir takım zorluklar yaşadığını belirtti. Öner, "Bu konuda çok önemli bir emsal gerçekleşti. Bütün dünya küresel krizle boğuşurken ve İMF'den destek talep ederken, Türkiye Cumhuriyeti Devleti uzun süre İMF ile görüşmeler yaptı, şartları karşılıklı görüştü, çeşitli demeçler beyanlar oldu. Neticede Türkiye yoluna İMF'den destek almaksızın devam kararı verdi." dedi.

Bu kararı verebilmenin kolay bir şey olmadığının altını çizen Öner, Türkiye'nin kendisini kanıtladığı sürece AB'nin bir gün Türkiye'nin birliğe girmesine karşı değil, alınmasında ısrarcı olacağını vurguladı. Öner, "Bazı kompleksleri veya kendileri açısından milli gururları şimdilik buna engel olabiliyor şeklinde düşünebiliriz. Ama uzun vadede akıl hissiyatın önüne geçtiğinde AB kendisi Türkiye Cumhuriyeti Devletini, Türk Milletinin dinamik gücünü davet edecektir diye düşünüyorum." diye konuştu.

Isparta'nın bu güne kadar AB hibe programlarından da yeterince yararlanamadığını ifade eden Öner, AB'den daha çok pay almak için daha çok proje üretilmesi gerektiğini belirtti. Diğer yandan Isparta'nın tanıtım eksikliğinden kaynaklanan güçlüklerinin olduğunu vurgulayan Öner, bir takım etkinlikler düzenleneceğini açıkladı. Ulusal yazılı ve görsel basından yaklaşık 40 kişilik bir grubun Isparta'ya konuk olacağını belirten Öner, "Yazılı Kanyon'dan Yalvaç Çınaraltı sohbetine kadar bir geceyi de dağcılık kampı melikler yaylasında geçirmek üzere onlarla bir tanıtım programı uygulayacağız. Önümüzdeki dönemde Körfez ülkelerinden 6 ülkenin büyükelçisi ilimizde olacak. Vilayet olarak belediye ve sivil toplum örgütlerimizle yoğun çok yönlü koordineli çalışmalar yürütüyoruz." şeklinde konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile