Vali Öztürk: Erzurum Tarihi Zenginliğiyle Yaz Turizminde De Öne Çıkmalı

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum‘un kış turizminin yanısıra yaz turizminde de öne çıkması için açık hava müzesi niteliğindeki tarihi eserlerin çevresinin açılıp sergilenmesi gerektiğini söyledi.

Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Erzurum‘un kış turizminin yanısıra yaz turizminde de öne çıkması için açık hava müzesi niteliğindeki tarihi eserlerin çevresinin açılıp sergilenmesi gerektiğini söyledi.

Dünya Müzecilik Günü Erzurum‘da kutlandı. Arkeoloji Müzesi‘nde, ‘Müze ve Tarihi Eserlerimiz‘ konulu karma sergiyle, ‘Karikatürlerle Kültür Varlıklarımız‘ konulu sergi açıldı. Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk serginin açılışında yaptığı konuşmada Erzurum‘un tarihi eser zengiliğine vurgu yaptı. Vali Öztürk, Dünya kış turizminde Erzurum‘un önemli bir şehir haline geldiğini söyledi. Erzurum‘un kış turizmi kadar yaz turiziminde de söz sahibi olabilmesi için sahip olduğu tarihi ve kültürel eserlerin ortaya çıkartılmasını gerektiğine işaret eden Vali Öztürk,"Erzurum‘u kış sporları merkezinin yanı sıra kültür şehri yapmamız lazım. Kış turizmini önemsiyorsak bunun yaz turizmi boyutuna da önem vermemiz gerekiyor. Kış turizminde sahip olduğumuz kültür varlıklarını da çıkartan projelerimiz olmalı. Cazibe merkeziolmak istiyorsak, başta Türk- İslam medeniyetinin en önemli eserlerinin çevresini açmalı buraları açık hava müzesi haline getirmeliyiz." diye konuştu.

150 BİN KİŞİ MÜZELERİ GEZDİ

Erzurum Arkeoloji Müze Müdürü Mustafa Erkmen, geçen yıl 150 yerli ve yabancı turistin başta Arkeoloji müzesi olmak üzere, Atatürkevi, Kongre Binası ve İçkaleyi ziyaret ettiğini söyledi. Erkmen, eğitim çağındaki çocukları müzeyle tanıştırmak ve tarihi severek öğrenmelerini temin için,‘ Çocuk Müzesi‘ uygulamasınıbaşlattıklarını söyledi. Müzelerin sadece gezilen değil, yerinde severek tarihin öğrenildiği mekanlar haline getirilmesi için çalıştıklarına işaret eden Erkmen,"Gelecek nesillerin müzelere severek gelip, oynayıp, eğlenerek tarihi bilgiyi edindikleri mekanlar haline getiriyoruz. Bu amaçla gerekli çalışmaları başlattık." diye konuştu. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Reşat Karcıoğlu ise fakülte olarak müzecilik gününe öğretim üyeleri ve öğrencilerin hazırladığı karma resim sergisiyle destek verdiklerini ifade etti. Açılış sonrasında davetlilere kokteyl verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile